Консорциум „Строй ремонт”, регистриран в Пловдив на ул. „Марин Дринов”,

...
Консорциум „Строй ремонт”, регистриран в Пловдив на ул. „Марин Дринов”,
Коментари Харесай

Нищо ново: Таван на саниран болк в Пловдив падна, майсторите прибрали над 1 милион

Консорциум „ Строй ремонт”, регистриран в Пловдив на ул. „ Марин Дринов”, е санирал жилищния блок на ул. „ Ген. Колев” в квартал „ Христо Смирненски”, в който през вчерашния ден се е срутила топлоизолацията на тавана. За шанс при случая нямало хора.

Договорът за санирането е подписан от някогашния отраслов зам.-кмет инж. Димитър Кацарски на 29 юни 2017 година на стойност 1 036 106 лв. без Данък добавена стойност. Обществената поръчка е предоставена на инженеринг – планиране и осъществяване, а строителните работи бяха приключени напролет на 2019 година Санирането е осъществено през есента и в зимата, откакто беше координиран планът.

В консорциума вземат участие две компании – „ Булстрой и Ко” ООД, записана също на ул. „ Марин Дринов” и представлявана от Рангел Пиринчев, и „ Пътремонт” ООД с адрес в „ Тракия” и с представител по време на сключването на контракта Любомир Петков Стойчев.

Хората от блока описват пред Марица, че за санирането бяха наети най-вече служащи от малцинството, без нужен опит.

От община Пловдив увериха, че ще създадат инспекция на място, както и на контракта. Топлоизолацията падна тъкмо след четири години от възлагането на публичната поръчка и в случай че гаранционният период е пет години, изпълнителите ще бъдат задължени да отстранят дефектите.

Санирането е финансирано по Националната стратегия изцяло гратис за притежателите на жилищата. В Пловдив по тази стратегия бяха актуализирани 53 жилищни блока. Още пет се санират сега, само че със средствата по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР