Консорциум ДЗЗД Пловдив за спорта 2018, регистриран в Кърджали, ще

...
Консорциум ДЗЗД Пловдив за спорта 2018, регистриран в Кърджали, ще
Коментари Харесай

Консорциум от Кърджали ще строи зала Дунав

Консорциум ДЗЗД „ Пловдив за спорта 2018 ”, регистриран в Кърджали, ще строи многофункционален подготвителен комплекс на бул. „ Дунав ” 124, където се намира остарялата зала „ Дунав ”. Спортният обект се финансира от Община Пловдив с плануваната сума 4 520 000 лв. с Данък добавена стойност. В бюджета за тази година са планувани 1,7 млн. лв., които очевидно няма да бъдат усвоени. Още 2 820 000 лв. от градската хазна отиват за залата от идващия бюджет. За тези пари би трябвало да бъде направен капиталов план, да се построи нов комплекс, да се събори съществуващата зала и на нейно място да се създадат спортни стадиони навън.

В консорциума вземат участие две компании - „ Меаца ” ЕООД от Кърджали, която се занимава със строителство на жилищни, административни промишлени здания, а също по този начин създава PVC дограма, и „ Инфинити енерджи ” ООД - Пловдив. За публичната поръчка се състезаваха общо петима претенденти. На второ място е класирана „ Пирс - Д ” ООД - Пловдив.

Други трима участници са отстранени. От търга е отпаднала „ ИСА 2000 ” ЕООД -София, която приключва разширението и реконструкцията на пътя Пловдив -Асеновград за към 25 млн. лв. и сега прави главен ремонт на подлеза на ул. „ Гладстон ” като подизпълнител на компания „ Драгиев и ко ”. В офертата си компанията е планувала първо да събори остарялата зала, а по-късно да строи новия комплекс. Това опонира на изискванията - първо би трябвало да бъде приключен комплексът и едвам тогава да се бутне остарялата зала, стимулира се тръжната комисия.

„ Сечта ” опустоши още софийската компания „ Интерхолд ” ЕООД и ДЗЗД „ Престиж Парсек ” - Пловдив. Според комисията техните идейни разработки за комплекса са непълни.

„ Чакаме да мине срокът за обжалване и в случай че няма възражения, с консорциума ще се подпише контракт ”, сподели през вчерашния ден зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Парите за зала „ Дунав ” бяха заложени в бюджета по експлицитното гледище на съветниците от неговата партия „ Кауза Пловдив ”. Според зам.-кмета идейният план, препоръчан от консорциума, е добър. Представлява комплекс с две тела с две зали с височина 5 и 12,5 метра, с топла връзка посред им, с обслужващи пространства, съблекални, зали за треньори.

Дори и да няма обжалване, тази година няма по какъв начин да се свършат строително-монтажни работи за 1,7 млн. лв., планувани в бюджета. Поръчката е инженеринг, което значи, че занапред, откакто се подпише контракт, ще се изготвя капиталов план.

Старата зала „ Дунав ” е в плачевно положение. Дворът е обраснал с шубраци и плевели, има паднали клони, а бурени са избуели даже и в разрушения асфалт на спортната площадка. Личи си, че кракът на общинските градинари от дълго време не стъпва на тази територия. Баскетболните табла са ръждясали, а кошовете са изкъртени. Фасадата е разцепена от дълбока цепнатина. Вътре в залата настъпва потоп, когато на открито вали. Покривът тече, канализацията постоянно се запушва.

Над 100 деца упражняват в комплекса. „ Докато не се построи новата зала, ще употребяваме съществуващата база ”, споделя Димитрина Къндева, ръководител на Съюза по аеробика. В залата са изложени десетки купи и медали, извоювани от младите спортисти. Те са единствено част от премиите. Залата е оборудвана със специфична настилка, доставена от Германия, бягащи пътеки, климатик. „ Инвестирахме минимум 20 000 лв. благодарение на община Пловдив и дарения от компании и родители на децата ”, изясни треньорката Атанаска Павлова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР