Консерватори от цяла Европа и от Републиканската партия на Доналд

...
Консерватори от цяла Европа и от Републиканската партия на Доналд
Коментари Харесай

Календерска смени Бареков с Байрактаров

Консерватори от цяла Европа и от Републиканската партия на Доналд Тръмп цяла година агетират Николай Бареков да оглави листата на българското консервативно придвижване Презареди България за европейските избори. Последните диалози с ръководителя на АКРЕ Ян Захрадил, с фамозния английски политик Джефри ван Орден и с вицепремиера на Тръмп Майкъл Пенс във Вашингтон са били отдадени на това Бареков да не се отхвърля дефинитивно от европейската политика. Българският реакционер и татко на четири сина обаче е бил безапелационен пред консервативния хайлайф, че това решение ще се взима у дома със фамилията му.

През последните 5 години той организира редица задачи по целия свят като представител на европейските консерватори. В този интервал той стана и татко на още трима сина. Поради интензивността на задължения обаче доста рядко се задържаше в дома си в София и не успяваше да извършва бащинските си отговорности. “Не искам децата ми да порастват без баща”, декларирал политикът пред най-близките си сътрудници в Брюксел.

На фамилния съвет Мария Календерска, която е известна с това, че държи нещата изкъсо в дома, е декларирала, че би трябвало да се вслуша в гласа на децата си и да се откаже от европейските политика.

На този стадий даже е отклонил оферти от президента на Малдивите и министър-председателя на Тимор Лесте да бъде техен политически консултант по европейските въпроси, тъй като желал да спести пътуванията си на дълги дистанции. Самият той призна, че е получил номинация за дипломат в Индия и Куба, само че е оставил без отговор това предложение.

Уикенд напомня, че на Бареков му се постановяваше съвсем всеки месец да пътува до Азия и Африка, където представляваше европейските консерватори и работеше главно за връзките сред Европа от една страна и Африка, Карибите и Тихоокенаския басейн от друга. През цялото време той бе в управлението на европейските консерватори, както е Европейксия парламент, по този начин и в Алианса.

След като обаче е било взето решение Байрактаров да стане лидер на листата, консерваторите са сложили условия Бареков да бъде негов подгласник за да се подсигурява последователност на България в АКРЕ при положение, че той реши да скъса с политиката дефинитивно.

На мен политиката ми донесе едиснтвено негативни страсти, само че съм задоволен, че това, което дадох обещание на своите гласоподаватели, го изпълних. Показателна е както поддръжката ми за Пакета “Мобилност” и за европейско възнаграждение на наемните служащи в България, по този начин и обстоятелството, че за разлика от другите евродепутати, излизам от парламент безпаричен като църковна мишка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР