Конгресът на САЩ ще създаде независима комисия, като онази, формирана

...
Конгресът на САЩ ще създаде независима комисия, като онази, формирана
Коментари Харесай

Независима комисия ще разследва смъртоносния щурм на Капитолия

Конгресът на Съединени американски щати ще сътвори самостоятелна комисия, като онази, образувана след атентатите на 11 септември 2001 година, с цел да проверява смъртоносния взлом на Капитолия предишния месец. Председателката на следената от демократите Камара на представителите Нанси Пелоси заяви това в писмо до своите съпартийци, съобщи Асошиейтед прес.

Пелоси написа, че комисията ще " проверява и рапортува за обстоятелствата и аргументите за вътрешната терористична офанзива на 6 януари 2021 година против комплекса на Капитолия и по отношение на вмешателството в мирното предаване на властта ", добавя Българска телеграфна агенция.

Освен това Камарата на представителите ще обезпечи спомагателна средства за повишение на сигурността на Конгреса.

След като някогашният президент Доналд Тръмп бе оневинен в събота на невиждания втори развой по импийчмънт против него в Сената, наподобява нараства двупартийната поддръжка за основаване на самостоятелна комисия, която да проверява смъртоносния взлом на Капитолия. Тръмп бе съден по обвиняване в подстрекаване към протест, откакто отхвърли да признае провалянето си на изборите през ноември и твърдеше, без да показа доказателства, че успеха му е била открадната.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР