Конгресът на БФС прие оставката на Борислав Михайлов. Оставката на

...
Конгресът на БФС прие оставката на Борислав Михайлов. Оставката на
Коментари Харесай

Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов

Конгресът на БФС одобри оставката на Борислав Михайлов. Оставката на Михайлов бе призната с 313 гласа „ За “ и 12 „ Против “.

„ Това в последните години бе футбол по време на холера. Революционерите не схванаха, че на футбола не му би трябвало гражданска война, а обединяване, мир и успокоение. Същите провокираха грозна гражданска война на улиците ", сподели Михайлов във финалното си послание към делегатите. По предложение на Михайлов гласуването бе очевидно, с цел да се спести време.

След това бе признато и освобождението на състава на Изпълнителния комитет. След гласуването на оставката на Михайлов и Изпълкома, водещият съвещанието Атанас Фурнаджиев даде отмора до 14:00 часа.

„ Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на тактиката малко по малко, осъществяването и преизпълнението на поставените цели и задания, напъните на БФС под мое управление да постави основите на положително и ярко бъдеще, всичко това бе зачеркнато по нападателен, безсрамен и вулгарен метод. “ Това съобщи Борислав Михайлов по време на Конгреса.

„ Всеки може да приказва за цветя и рози, всеки може да приказва за най-хубавите практики и да дава образец за най-развитите страни, само че тънкият и значимият миг е да осъзнаваш своята действителност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските условия, които няма по какъв начин да финтираш и да пренебрегнеш единствено с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш обстановката с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш “, сподели още Михайлов и добави, че той е направил всичко това през последните 18 години, които са били сложни за страната.  

Кандидатите са седем –Михаил Касабов, Георги Иванов-Гонзо, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов.

Право на глас имат представителите на 493 клуба. Общият брой клубове с глас е 525, само че по една или друга причина 32 от тях не са излъчили собствен представител за гласуването.

Бързата сметка демонстрира, че в случай че в залата се явят и гласоподават всичките 493 делегати, на някой от претендентите за президент ще са му нужни 247 гласа за победа на първи тур. В противоположен случай двамата, получили максимален избор, ще отидат на балотаж.

Очаквайте детайлности.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР