Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на

...
Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на
Коментари Харесай

Мъже в нацистки униформи всяха смут на фестивал

Конфронтация избухна на фестивал за възстановки от 40-те години на предишния век в Норфолк, когато мъже в нацистки униформи бяха провокирани от фен.

Годишното събитие на военна тема в Шерингам предишния уикенд притегли до 25 000 души, доста от които в старинни облекла. Сред тях имаше група от минимум 10 мъже в немски униформи от нацистката епоха, в това число някои с SS маркировки на яките си, както и значки, включващи признака " главата на гибелта " и свастики.

Мъжете бяха нападнати вербално от някои хора, които крещяха по тях и им споделяха, че не са добре пристигнали, настояват очевидци пред The Times. Наложи се групата да бъде изведена от региона от полиция. Полицията на Норфолк сподели, че един мъж е съобщил, че е бил атакуван и че полицията към момента проверява.

Мъжете, част от групата за жива история на Източния фронт, опазиха носенето на униформи и споделиха, че борбата е изолиран случай, написа Днес.

Германските униформи са позволени, сподели представител на фестивала, стига да не " промотират нацистите ". Той твърди, че случаят е бил неразбирателство и че групата е била там, с цел да " уважи паметта на немския народ ".

Майк Келър, който е изгубил членове на фамилията си в Холокоста, разказва гледката на униформите като плашеща.

" Атмосферата беще прелестна, фамилна и другарска, когато ненадейно от нищото се появиха 10-15 мъже, облечени в достоверни униформи на SS, безусловно маршируващи в унисон ", описа той. " Беше извънредно обидно. Тези мъже не се мотаеха и не се смесваха с хората. Те маршируваха и правеха демонстрации. Беше плашещо. Баща ми беше от еврейско семейство, което загуби родителите си, братята и сестрите си в лагерите на гибелта. Той имаше шанса да избяга с чичо ми посредством Kindertransport, тъй че да видя това със сина ми беше смъртоносно обидно и позорно. "

Говорител на групата за жива история на Източния фронт сподели:

" Ние представляваме западноевропейските народи, които се бориха против Сталин и комунизма по време на Втората международна война. Бяхме облечени в пехотни униформи на Waffen SS с национални щитове и отличителни знаци на изобразените страни. Нито един член на групата не е изобразявал немец. Униформите са доставени от Германия, както и оръжията, на задграничните доброволци от 1941 до 1945 година Те са допустимо най-близки до достоверни. Като група посещаваме уикенда в Шерингам през 1940 година в продължение на четири или пет следващи години и в никакъв случай преди не сме имали проблеми. "

" Вървяхме по улица Шерингам и хората ни спираха, разтърсваха ръцете ни и желаеха да вършат фотоси. Настроението беше ужасно. Нямаше нито един смутен или афектиран. Беше кротко развлечение, както би трябвало да бъде. Като група ние не толерираме никаква политика или каквато и да е форма на религиозно гонене. Това държание ни отвращава и опетнява това, което вършим. Не ни помолиха да напуснем. Все отново тръгвахме, с цел да се върнем в нашия къмпинг. Чувствахме, че това е вярното нещо. "

Градският съвет на Шерингам сподели, че ще беседва с полицията, железницата на Северен Норфолк и други, с цел да дефинира какво се е случило и " какви дейности могат да бъдат подхванати, с цел да се предотврати повтаряне ".

Говорител на полицията в Норфолк сподели:

" Патрулиращ служител на реда в Шерингам се натъкна на конфликт на Хай стрийт в събота [16 септември] към 17:30 ч., включващ мъж и група хора, които са участвали на събитие. Полицаят се намесил и бързо разрешил случая. Един мъж заяви, че е бил атакуван и това се проверява в допълнение. " Никой не е потърпевш. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР