Конфликтът около преместването на Клиниката по нефрология и трансплантация на

...
Конфликтът около преместването на Клиниката по нефрология и трансплантация на
Коментари Харесай

Конфликт в Александровска: Грижа за трансплантираните пациенти или абдикация?

Конфликтът към преместването на Клиниката по нефрология и трансплантация на Александровска болница, където е и единственият в България диспансер за бъбречно трансплантирани, се задълбочи откакто шефът на клиниката проф. Емил Паскалев и целият му екип от към 15 души подадоха оставки в символ на противоречие. Клиниката трябваше да освободи населяваната от нея постройка, в която се обособява профилирано Covid-звено според заповедта на здравния министър огромните лечебни заведения да разкрият по 200 кревати за лекуване на ковид.

Тя трябваше да се реалокира в друга постройка – тази на Клиниката по нефрология, която също обслужва бъбречно заболели пациенти, само че пациентски организации и самият шеф на звеното – проф. Паскалев. Те виждат опасности в новата организация на работа, само че съгласно управлението на болничното заведение тя е добра и надалеч по-рисково е оставането на клиниката на остарялото място.

Шефът на болничното заведение: Това е абдикация, пациентите няма да останат без грижи

В четвъртък шефът на болничното заведение проф. Борис Богов, който също е нефролог и някогашен шеф на Клиниката по нефрология, разяснява, че е сюрпризиран от безотговорното държание на Паскалев и го упрекна, че е абдикирал от грижата за пациентите си поради " неспособност да надскочи личното си его “ . Богов съобщи, че на Паскалев са препоръчани няколко разновидността за пренасяне на диспансера, в това число и в реновираното поделение на клиниката по кожни заболявания, само че той е отказал.

В същото време Богов разяснява, че останалите бъбречно заболели пациенти в Клиниката по нефрология са не по-малко имунокомпрометирани от трансплантираните пациенти, т.е. мястото където се мести диспансерът се смята за несъмнено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР