Конфликтът между президента и премиера ще продължи. През 2021 идват

...
Конфликтът между президента и премиера ще продължи. През 2021 идват
Коментари Харесай

Социологът Андрей Райчев: Конфликтът президент-премиер ще продължи и през 2020 г.

" Конфликтът сред президента и премиера ще продължи. През 2021 идват избори и за президент и за министър председател. Президентът доста ловко изигра картите си с прокурорските кавги. Той съумя да резервира достолепие и мъдро наличие ".
Това съобщи пред bTV социологът Андрей Райчев във връзка отминаващата политическа година у нас.

На въпрос дали Румен Радев се държи като опозиционен водач, Райчев съобщи, че държанието му е по-скоро като на национален водач.

Политическата година бе доста забавна. ГЕРБ завладя Съюз на демократичните сили и си реши казуса в дясното. Много стабилизираща за тях формула е и много проветряваща позиция ", сподели още той. " Друг доста огромен прелом за ГЕРБ бе напускането на Цветанов ", посочи социологът. По думите му Бойко Борисов и Цветан Цветанов не отидоха във война. " Цветанов държи детонатор, само че не го пусна. Друг триумф за тях е, че ГЕРБ си махнаха съмнението на американците. Борисов съумя да преформулира връзките си със Съединени американски щати ", съобщи още той.

Райчев е безапелационен, че Корнелия Нинова е преформулирала Българска социалистическа партия. " Българска социалистическа партия постоянно отстъпва, постоянно търси компромис. Българска социалистическа партия се държи комплексарски, само че Нинова я махна тази политика, само че не ѝ се получава. Българите не одобряват този тип държане. Това е някогашната комунистическа партия и има упования към нея. Нинова се пробва да се държи като една от многото партии, само че това май не е по този начин. През май ще има директни избори и Нинова ще ги завоюва с доста, нямам подозрения в това ", разяснява социологът.

Що се отнася до Движение за права и свободи, Райчев съобщи, че казусът на тази партия е доста сериозен. " Това, което видяхме на изборите е, че по-голямата част от гласувалите не са турци. Когато партията загуби политическата си сплотеност - мъчно ще влиза в кавги. По-укротена е, не от външни обстановки, а от вътрешната страна. Сега доста внимават ", счита той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР