Конфликтът между Израел и въоръжената групировка Хамас, който ескалира драматично

...
Конфликтът между Израел и въоръжената групировка Хамас, който ескалира драматично
Коментари Харесай

Какви оръжия всъщност има Израел? А слабости, от които военните на Хамас да се възползват?

Конфликтът сред Израел и въоръжената формация Хамас, който ескалира трагично в събота, послужи за наблягане на несъответствието сред военния потенциал на двете страни.

Смята се, че Хамас, който изстреля бараж от ракети против Израел предходната седмица и победи фамозната система за противовъздушна защита на страната Железен купол, наброява единствено 20 000 до 25 000 бойци.

Отвъд границата Израелските отбранителни сили (IDF) са напреднала военна конструкция, наброяваща стотици хиляди.

Постоянната войска е забележителна, към 170 000, а съгласно известията те приканват към 450 000 резервисти. Има известия, че те безусловно обикалят света, наемайки военни самолети и кораби, с цел да върнат резервисти, които са в чужбина сега. Има голям брой лица с двойно поданство в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция и другаде. “

Д-р Джош Андресен, доцент по право на националната сигурност и външните връзки в Университета на Съри.

Огромната войска изисква забележителна техника и муниции.

Танкове

От 2004 година IDF употребява танкове Merkava и предишния месец показа последната версия, петото потомство „ мълния “ Merkava. Превозните средства с дизелов мотор имат шест колела от двете страни. Основното въоръжение е 120 мм оръдие, плюс две картечници и минохвъргачка със затворно зареждане.

Самолети

Една трета от персоналния състав на IDF е назначен в израелските военновъздушни сили. В момента военновъздушните сили употребяват композиция от изтребители F-35 Lightning II, закупени от Съединени американски щати, и изтребители F-21 Kfir, създадени в Израел.

Lockheed Martin F-35 Lightning II има две външни оръжейни станции за удари въздух-земя, в това число бомби и касетъчни муниции. Вътрешните станции носят ракети въздух-въздух. F-21 Kfir е едноместен изтребител, който носи оръдия, ракети, бомби и ракети.

Хеликоптери

В края на 2021 година IDF се съгласи да закупи партида от 12 хеликоптера CH-53K от Съединени американски щати, само че те няма да бъдат доставени по-рано от 2025 година Понастоящем има необятна гама от транспортни средства, в това число хеликоптери AH-64 Apache и Sikorsky UH-60 Black Hawk, като и двата хеликоптера са с четири лопатки и са двудвигателни хеликоптери.

Black Hawk носи композиция от закрепени оръдия, ракети, в това число въздух-земя.

Apache разполага с 30 мм оръдие, ракети, в това число Hellfire.

Дроновете

Израел е един от най-големите оператори на дронове в района и чист експортьор на технологията. Голяма част от флота обаче е невъоръжен, употребен вместо това за наблюдаване.

Въоръжените дронове са Heron TP UAV, Hermes 450 UAV и Hermes 900 UAV, всички от които носят противотанкови ракети.

Боеприпаси

IDF има повече или по-малко всичко и всичко, което една доста напреднала войска би имала, в това число прецизни муниции. Въпреки че има известия, те може да са на привършване. Има също известия, че Съединени американски щати доставят още оръжия от разнообразни видове и има спекулации, които може да включват бомби с висока активност, разбиващи бункери.

Има ли Израел нуклеарни оръжия?

Израел е нация с нуклеарни оръжия, само че не би ги употребила в борби против Хамас заради близостта. Първоначално създаде нуклеарни оръжия в отговор на закани от прилежащи страни от Близкия изток, в това число Египет, Сирия, Йордания и Ирак, а неотдавна и Иран.

Откъде Хамас получава оръжията си?

Въпреки че няма сегашни доказателства, които да допускат, че Иран е забъркан в съботната офанзива, исторически страната е предоставила на Хамас както финансова поддръжка, по този начин и оръжия за продължаващите акции против Израел.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР