Конференция за икономическото и социалното сближаване в региона на Западните

...
Конференция за икономическото и социалното сближаване в региона на Западните
Коментари Харесай

Работодатели, синдикати и граждански организации ще обсъждат икономическото и социалното сближаване на Западните Балкани

Конференция за икономическото и общественото доближаване в района на Западните Балкани ще събере през днешния ден работодателски, синдикални и цивилен организации в хотел "Маринела " в София от 9.00 часа.

Форумът е проведен от Европейския стопански и обществен комитет /ЕИСК/ и Програмата за техническа помощ и продан на информация на Европейската комисия, с поддръжката на Българското председателство и на българския Икономически и обществен съвет /ИСС/.

На конференцията ще бъдат разисквани вероятностите на европейската интеграция в района, икономическото и общественото доближаване сред страните в Западните Балкани, както и правата и овластяването на уязвимите групи хора в района. Събитието предшества срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Очаква се главните заключения от конференцията да бъдат показани на националните управляващи и на европейските институции.

Конференцията ще открие вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила. В полемиките ще вземат участие представители на европейските и българските институции, представители на цивилен организации от всички страни в Западните Балкани, дипломати, специалисти и други

Председателят на секцията "Външни връзки " на ЕИСК Диляна Славова, член и на българския ИСС, и проф. Лалко Дулевски - ръководител на ИСС, ще вземат участие в полемиките дружно с другите членове на ИСС.

След откриването на конференцията, от 10.30 до 11.00 ч., ще се състои конференция. На въпроси на публицистите ще дават отговор ръководителят на Комитета за наблюдаване на Западните Балкани към ЕИСК Драгица Джамоня, Диляна Славова и генералният секретар на Съюза на свободните профсъюзи в Черна Гора Срджа Кекович.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР