Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона не

...
Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона не
Коментари Харесай

Кирил Петков: Комуникацията с ГЕРБ може да започне и по телефона, не е казано да се видим

„ Комуникацията с ГЕРБ може да стартира и по телефона не е казано, че би трябвало да се забележим незабавно. Ние сложихме утрешния период с концепцията, че няма дни за губене “.

Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след отхвърли на ГЕРБ за среща в събота заради авансово планувано събитие.

„ Разбира се тук най-важното нещо е, че тези ясни линии, които бяха начертани с тези гаранции, че декларацията на Денков и Габриел ще бъде спазена, тук значимото е никой не би трябвало да се пробва да тества дали тези гаранции ще устоят, тъй като ние сме подготвени да подадем оставка. България няма потребност от следващата политическа рецесия, само че няма потребност и от замяна на промените, които ние сме заложили “, добави Петков, който се включи в митинг против избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор до избора на нов титуляр.

„ До този миг ГЕРБ не са ни потърсили “, посочи той.

Протестиращите упорстваха за правосъдна промяна с конституционни промени, „ а не следващата реплика “ и разпънаха транспарант с надпис „ Съдебна промяна в този момент ”.

Според Ивайло Мирчев от ПП-ДБ новият Висш съдебен съвет би трябвало да избере идващия основен прокурор.

 „ Изборът на Сарафов по никакъв метод не е някаква смяна, а удостоверява политиката, която се случва в последните години Висш съдебен съвет конфигуриран от избрани политически олигархични кръгове да си избира идващия основен прокурор. Ние се противопоставяме на това и желаеме да създадем такива промени в Конституцията, които да не разрешават политически олигархични кръгове да си избират основен прокурор ”, разяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР