Компютрите за игри може да постигнат положителен резултат тази година(снимка:

...
Компютрите за игри може да постигнат положителен резултат тази година(снимка:
Коментари Харесай

Очертава се страхотна година за геймърския хардуер


Компютрите за игри може да реализират позитивен резултат тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Компютрите за игри се завръщат тази година, като в същото време продължава растежът в продажбите на геймърски монитори, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

2024-а се обрисува като страхотна година за игрите. Докладът на IDC допуска, че компютрите за игри може да отбележат възобновяване тази година. Но те не са сами, защото се чака пазарът на монитори за игри да продължи да пораства.
още по темата
Доставките на компютри за игри понижиха дружно с общия пазар на лични компютри през 2023 година Категорията на РС-тата за игри, по-специално, записва забележителен спад от над 13 % предходната година. Но мониторите за игри заобиколиха тази низходяща наклонност с 20 % растеж.

Сега IDC чака 2024-а да стане годината, в която геймърските артикули ще се завърнат. Възстановявайки се от неуспеха от 2023 година, компютрите за игри може да реализират позитивни резултати, въпреки и със непретенциозен растеж от 1 %. В тази категория влизат настолни компютри и портативни компютри, като вторите са движещ фактор за упования напредък.

Междувременно доставките на монитори, предопределени за геймъри, ще продължат да нарастват – с 13,6 % през актуалната година. Докладът на IDC сочи, че устойчивото търсене е помогнало на компютрите за игри, макар неподходящата обстановка на световната стопанска система.

Тъй като игрите като занимание не престават да уголемяват аудиторията си, периферни устройства от рода на мониторите стават все по-популярни. Спадът в цените също ги направи по-изгодни за потребителите.

Мониторите за игри с периодичност на освежаване 165Hz, време за реакция 1 ms или по-малко и по-високи разграничителни качества като 1440p (2K) станаха по-достъпни. Докато мониторите стават все по-евтини, компютрите за игри, изключително портативните, не престават да нарастват, като междинната им продажна цена доближава 1101 щатски $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР