Комплексите Stinger, които Западът доставя на Украйна, може да попаднат

...
Комплексите Stinger, които Западът доставя на Украйна, може да попаднат
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Доставяните от Запада за Украйна Стингъри могат да попаднат в ръцете на терористи

Комплексите Stinger, които Западът доставя на Украйна, може да попаднат в ръцете на терористи, съобщи съветското външно министерство.

„ Организаторите на тези доставки не могат да не осъзнават възходящата опасност тези високопрецизни оръжия да попаднат в ръцете на терористични детайли и бандитски групи освен в Украйна, само че и в Европа като цяло. Изтичането на тези типове оръжия към структурите на сечестия оборот и в ръцете на терористични мрежи е единствено въпрос на време “, се споделя в коментара на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Представителят на Министерството на външните работи също по този начин означи, че помпането от страна на Запада с високоточни оръжия за нежизнеспособния режим в Киев е, наред с другото, опасност и за гражданската авиация, заяви съветското външно министерство в събота.

„ Отново призоваваме страните от Европейски Съюз и НАТО да спрат недомисленото „ напомпване “ на нежизнеспособния режим в Киев с най-новите оръжейни системи, с цел да се избегнат колосални опасности за интернационалната гражданска авиация и други транспортни връзки освен в Европа, само че и отвън нейните граници. ПЗРК съставляват голяма заплаха за гражданската авиация, а ПТУР – за железопътния превоз и инфраструктурните уреди “, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Отбелязва се, че страните от Запада „ започнаха всеобщи доставки за Украйна “ на ПЗРК „ Стингер “ (въздейства на наземни и надводни цели на разстояние до 8 километра и височина до 3,5 километра), други портативни системи, както и като ATGMs Javelin, NLAW и Carl Gustaf, които без пресилване принадлежат към най-чувствителните типове въоръжения.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР