Компанията за споделени пътувания Grab ще инвестира 2 млрд. долара

...
Компанията за споделени пътувания Grab ще инвестира 2 млрд. долара
Коментари Харесай

SoftBank инвестира 2 млрд. долара в Индонезия

Компанията за споделени пътувания Grab ще влага 2 милиарда $ в своята активност в Индонезия през идващите пет години, употребявайки средства от SoftBank. Инвестицията ще бъде ориентирана към развиването на цифровата инфраструктура на най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия.

Предвидено е средствата да се употребяват за построяването на транспортна мрежа от ново потомство с електрически транспортни средства в локалните градове и възстановяване на основни стопански браншове в страната като опазването на здравето и доставките. Базираната в Сингапур компания Grab ще построи също и втора своя централа в Джакарта, Индонезия, ориентирана към научноизследователската и развойна активност.

"Индонезийският софтуерен бранш има голям капацитет. Много се веселя, че имам опцията да влагам 2 милиарда $ в бъдещето на Индонезия посредством Grab ", съобщи председатлят и основен изпълнителен шеф на SoftBank Масайоши Сон. През март компанията заяви, че е осигурила ​​1.46 милиарда $ в нови фондове от SoftBank Vision Fund като част от настоящия кръг на финансиране, с вложения от производителите на коли Toyota и Hyundai Motor, както и софтуерния колос Microsoft, китайския Ping An Capital и американската компания за ръководство на активи OppenheimerFunds. През юни Grab обезпечи 300 милиона $ от капиталовата компания Invesco.

"С нашето наличие в 224 града, Индонезия е най-големият ни пазар и ние сме ангажирани с дълготрайното стабилно развиване на страната. Щастливи сме да усвоим тази инвестиция на SoftBank, защото ние имаме вяра, че инвестирайки в цифровизацията на сериозни услуги и инфраструктура, ще ускорим упоритостта на Индонезия да стане най-голямата цифрова стопанска система в района и ще подобрим препитанието на милиони хора в страната ", съобщи в изказване основният изпълнителен шеф на Grab Антъни Тан.

Grab през днешния ден се прави оценка на стойност почти 14 милиарда $ и към днешна дата е вложила над 1 милиарда $ на индонезийския пазар. Компанията, която работи в региона на транспортните услуги, доставката на хранителни артикули, мобилни заплащания и микро-кредитиране, възнамерява да събере 6 милиарда $ финансиране до края на настоящата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР