Компанията за пореден път доказа, че прави всичко възможно, за

...
Компанията за пореден път доказа, че прави всичко възможно, за
Коментари Харесай

През 2023 година Google не допусна 2,28 млн. злонамерени приложения за публикуване в Play Store

Компанията за следващ път потвърди, че прави всичко допустимо, с цел да отбрани потребителите...

Емил Василев 10:50 | 30.04.2024 0 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 15:05 | 29.04.2024

Ето кои смарт телефони на Samsung няма да получат One UI 6.1

ТелефониДаниел Десподов - 10:41 | 29.04.2024

Вече не могат да бъдат спрени: новият Huawei Pura 70 има 90% китайски елементи. Huawei се доближава до 100%

IT НовиниДаниел Десподов - 8:42 | 29.04.2024

Колкото повече, толкоз повече: YouTube опитва с реклами, които се започват при пауза на видеоклипа

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Вчера Гугъл разгласи, че поставя огромни старания за възстановяване на сигурността на своя магазин за приложения (Play Store) за Android. Миналата година компанията отхвърли или изиска ремонти за към 200 000 приложения, които са се пробвали да получат достъп до чувствителни потребителски данни, като да вземем за пример местонахождение или изпращане на SMS-и.

Освен това компанията блокира към 333 000 акаунта поради опити за разпространяване на злотворен програмен продукт и голям брой нарушавания на разпоредбите.

Най-впечатляващият връх обаче е подложен от броя на приложенията, които в никакъв случай не са били оповестени в магазина за приложения на Гугъл заради нарушавания на разпоредбите за сигурност.

„ През 2023 година предотвратихме публикуването на 2,28 млн. приложения, които нарушаваха нашите правила, с помощта на вложенията в нови функционалности за сигурност, актуализации на разпоредбите и усъвършенствани процеси за инспекция на приложенията благодарение на машинно образование. “

заявиха от Гугъл

За да отбрани поверителността на потребителите в огромен мащаб, компанията стартира да работи с доставчиците на SDK, с цел да ограничи достъпа и шерването на чувствителни данни. Това увеличи равнището на отбрана за повече от 31 SDK, засягащи над 790 000 приложения.

В съпоставяне с 2022 година, когато Гугъл предотврати публикуването на 1,43 млн. злонамерени приложения, нарастването на миналогодишните числа е ясно и доста доста.

Компанията също по този начин ускори сигурността в процеса на регистрация и инспекция на разработчиците. Гугъл към този момент изисква от тях да дават повече информация за самоличността си и да преминат през развой на инспекция, когато основават сметки за разработчици в Play Console. Тези ограничения помогнаха за по-доброто опознаване на общността на разработчиците и за идентифицирането на злонамерени участници, които се пробват да употребяват системата за разпространяване на зловредни приложения.

Като част от напъните си за отбрана на екосистемата на Android, през ноември предходната година Гугъл трансферира App Defence Alliance под егидата на Linux Foundation. В същото време Meta и Microsoft се причислиха като съществени членове на управителния съвет.

През същия интервал компанията започва функционалност за сканиране на равнище код в действително време, с цел да се бори с нови типове злотворен програмен продукт за Android. Гугъл вкара и значка „ Независима инспекция на сигурността “ в Play Store за VPN приложения, които са минали сполучливо одита за сигурност на мобилните приложения (MASA).

От страна на потребителите Гугъл също по този начин отстрани към 1,5 млн. приложения от Play Store, несъвместими с най-новите API.

Забележително е, че отчетът на Гугъл идва малко откакто беше обявено, че компанията е завела дело против двама поданици на Китай, упрекнати в интернационална машинация на потребителите и разпространяване на подправени приложения посредством Play Store и други източници, като са откраднали средства от потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР