Компанията в опозиция и компанията в управление би могла да

...
Компанията в опозиция и компанията в управление би могла да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не искаме нито порции, нито постове

Компанията в съпротива и компанията в ръководство би могла да бъде най-различна, съобщи в изявление за БНР съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.
Ясно е, че имаме политическа рецесия и тя не може да бъде позволена, без да се реши казусът корупцията - това е диагнозата. Докато не се появи  парламент, който да реализира лекуване , тази рецесия ще стои, счита Иванов.

Ако има държавно управление на малцинството единствено с гласовете на Има Такъв Народ, това доста бързо ще се трансформира в целувка на гибелта, предизвести съпредседателят на Демократична България. По думите му то „ ще се трансформира в  следващото държавно управление, което ще се носи по вълните на едни неразбираеми болшинства  и постоянно по тези талази ще виждаме медузите на Движение за права и свободи “.

Много хора имат интерес  да сведат диалога до интрижки за постове , съобщи Иванов. „ Не желаеме нито порции, нито постове “, заявява водачът на „ Да, България “, съгласно който по този начин диалогът се подменя.

 Христо Иванов Снимка: Борислава Борисова „ Аритметиката е ясна. Правителство в границите на тези три обединения (ИТН, Демократична България и ИМВ - бел. ред.) не може да събере задоволителна поддръжка за пълноценно болшинство. От наша позиция е значимо да има ръководство, само че то да бъде ръководство на дълбоката смяна . “

„ Много ясно сме казвали –доколкото има общи цели, дотолкоз може да се приказва за общественост. Тя се простира до такава степен, докъдето се следват тези цели “, разясни Христо Иванов.

Относно напъните да се осъществя първия мандат и поръчките на „ ИТН “ Христо Иванов посочи, че „ този метод и тази формула от отричане от програмни упования, които са основани и задължения, които са признати, е недопустимо не просто за Демократична България “.

„ За да подкрепим, ние би трябвало да забележим най-малко късмет това ръководство да свърши някаква работа “, добави той.

Когато се събере Народното събрание, Демократична България ще предложения ПГ на Има Такъв Народ на обществена полемика по основни тематики и задания, посочи Христо Иванов. Разговори досега на лидерско равнище не е имало , макар правените опити от страна на Демократична България, удостовери той.

 Снимка: БГНЕС

По мотив поста на Тошко Йорданов в Тиутър, Христо Иванов разяснява, че Facebook може елементарно да се запълни и нахрани с мемета, клипчета и фотоси и това е „ сигурен метод да не проведем сериозен диалог “, което по един или различен метод ще бъде оценено от гласоподавателите, без значение по кое време ще бъдат идващите избори.

Запитан в случай че парламентарната рулетка се завърти и третият мандат бъде връчен на Демократична България Христо Иванов разясни:

Нямаме готово държавно управление . Изобщо не е воден подобен диалог. В момента нашият фокус е върху първия мандат. “

Според него „ тези шумове отразяват по-скоро терзанията на Бойко Борисов “.

Относно опцията министри от служебното държавно управление да продължат да работят в идващ постоянен кабинет, Иванов означи, че в случай че бъде сложена такава концепция, биха я обсъждали „ министър по министър “.

Има в този кабинет хора, за които бихме поели политическа отговорност с удоволствие “, акцентира Христо Иванов, като уточни още, че мощно не утвърждават министрите на превоза и енергетиката, „ които са потънали в сарайско безмълвие “.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР