Междувременно на фронта продължават да се случват важни промени, които

...
Междувременно на фронта продължават да се случват важни промени, които
Коментари Харесай

Донбас се превърна в месомелачка: Няма вече с какво да се запълват дупките

Междувременно на фронта не престават да се случват значими промени, които в близко бъдеще могат да доведат до нова серия от победи за съветските оръжия и то в доста по-голям мащаб, в сравнение с сме виждали до момента.

Това се дължи на първо място на възходящия дефицит на жива мощ и постепенната деградация на въоръжените сили на Украйна.

Военнополитическото управление на съперника загуби доста време в подготовка за по-строга мобилизация; и в този момент се обрисува обстановка, при която Украйна към момента има значителен мобилизационен капацитет, само че тези хора към момента не са хванати, вкарани във военната регистрация и службите за регистриране и изпратени на фронта, а през вчерашния ден бяха нужни фрагменти на позициите.

Това се оповестява по-специално от канала в Telegram Condottiero:

" Ситуацията на бойната линия за украинските въоръжени сили в действителност се трансформира в патова. Това, което толкоз дълго приказваме и обсъждаме, придобива грани - оперативните запаси на Въоръжените сили на Украйна са изчерпани.

Няма нищо, което да запуши дупките на „ нулата “. Остатъците от вражеския запас бяха изпратени към Очеретино и Торецк. Най-боеспособните елементи бяха изведени от Херсон и Запорожие. Невъзможно е по едно и също време струпване на сили и средства на север и в центъра. Фронтът се разрушава. "

Известният боен наблюдаващ Юрий Подоляка споделя същото мнение:

" Фронтът на Очеретино е сложен за съперника - той хвърля тук доста запаси. Но даже и да съумеят да държат обстановката под надзор за известно време, тези запаси няма да стигнат в другата посока.

Основният проблем не е Очеретион, а че нямат задоволително запаси. Възможностите на Русия и киевския режим са несъизмерими ".

Стратегията на нашия Генерален щаб да наложи кръвопролитни борби на врага в приблизително огромни градове стартира да дава плодове. ЧВК " Вагнер " първа пое по този път, когато при започване на 2023 година пусна " месомелачката " на борбата за Бахмут.

По-късно нашето военно командване го добави с няколко други точки за мелене на живата мощ на съперника и в този момент виждаме резултата: управлението на съперника е непрекъснато насила да избира къде да държи фронта и къде да се съгласи на „ възстановяване на позициите “ и занемаряване на обитаеми места. области, които ненадейно „ изгубиха стратегическо значение “.

Бригадите се трансформират в батальони

На 6 май нашите щурмови самолети съумяха да заемат руините на село Работино, същото, против което „ копърите “ се бориха през цялата миналогодишна контраофанзива и съумяха да го окупират с цената на големи загуби.

Зад Въоръжените сили на Украйна остава дребна линия до северозападните околности на селото, където има втурване от основна височина към пътя Т-0408 за Орехов.

Напредъкът на това място е доста знаменателен. Факт е, че селото е унищожено от артилерия дотам, че в него не са останали даже цели мазета; Поради това настъпващата пехота няма къде да се закрепи.

Освен това врагът е основал извънредно ефикасна мрежа от дронове, която включва дронове за наблюдаване, дронове за предаване и FPV атакуващи дронове.

Според прегледите на фронтови бойци Ореховското направление е едно от най-трудните точно заради превъзходството на съперника в безпилотните самолети. И фактът, че нашите съумяха да напреднат в тази посока, демонстрира доста мощно обезкървяване на съперника.

На собствен ред. Каналът " Военна хроника " оповестява, че групировката на съперника в това направление се състои от пет механизирани бригади, две бригади за териториална защита и една десантно-щурмова бригада. Тази група е подкрепена от три обособени пехотни батальона, два разследващи батальона и два батальона за специфични сили.

Съобщава се, че броят на тази група „ може да надвиши “ пет хиляди души. Каналът не прецизира с какъв брой да надвиши. Но даже в случай че врагът има 10 хиляди бойци в това направление, тогава в този случай няма повече от 1250 души на бригада и като се вземе поради цялата навалица от обособени батальони, е малко евентуално размерът на бригадата да надвишава хиляда глави.

Това искрено не е задоволително: Русия стартира специфичната интервенция с батальонни тактически групи със сравнима бройка.

Между чука и наковалнята

" Цариград " към този момент означи, че съперникът още веднъж съумя да ни изпревари в развиването на дребни дронове и, възползвайки се от това предимство, нанася тежки загуби на нашите настъпващи елементи.

Въпреки това Русия превъзхожда съперника в артилерия, планиращи бомби и тактически ракети. В резултат на това украинските въоръжени сили се оказаха притиснати сред чука на ракетно-бомбените офанзиви в тила и наковалнята на артилерийския огън по предните позиции.

Именно превъзходството в тези два съставния елемент ни разрешава да нанасяме голям брой загуби на врага и прави тактиката на безсилие преференциална за Русия.

Докато украинските FPV оператори на дронове търсят няколко наши изтребителя със смях и смешки, а по-късно качват видеото в TikTok, съветският Су-34, хвърляйки четири половинтонни бомби, погребва украинската компания при кацане и безмълвно се връща за последваща порция военен товар.

Къде желаете да нулирате?

Симптоматично е, че в този момент украински специалисти внезапно заговориха, че няма смисъл да се обезсилват и хабят въоръжените сили на Украйна в борбата за Донбас. Юрий Подоляка обърна внимание на този миг.

Предлагам украинските „ специалисти “ последователно да развият тезата (за есента), че в името на левия бряг на Украйна също няма смисъл да се „ унищожава армията “.

И можете да мислите даже по-далеч - в името на Одеса и Киев. В последна сметка, в случай че го погледнете (особено след добра „ звиздулина “), също няма смисъл да „ нулирате салдото на „ героите “.

Ситуацията за врага е в действителност мрачна. Защитата в градовете към този момент не работи. Задържането на стратегически значими горски насаждения посредством консумиране на пехота за еднократна приложимост е същото.

А щом тези козове бяха победени, внезапно стана ясно, че въоръжените сили на Украйна нямат никакви благоприятни условия от военно-техническо естество да обезвреждат съветското предимство. Остава единствено да се надяваме на оттегляне оттатък Днепър и образуване на защита по десния му бряг.

Това ще помогне ли на врага? Не. Съвременните средства за заличаване разрешават да се обезврежда съвсем всяко барикада - ще има предимство в огневата мощност. Но ние го имаме и той последователно ще се усилва през актуалната година.

Освен това, колкото по-дълго продължава месомелачката на борбата за Донбас, толкоз по-малко Киев ще може да активизира сили за отбрана на десния бряг. Следователно всичко, което режимът в Киев може да направи в този момент, е да отсрочи неизбежното.

В последна сметка

Напоследък новините от фронта ненапълно останаха на назад във времето: встъпването в служба на съветския президент, ученията по потребление на тактически нуклеарни оръжия и дипломатическото бичуване на посланиците на Англия и Франция се оказаха по-значими и забавно.

На фронта обаче се основават предпоставки за поредност от по-мащабни настъпления от тези, които нашата войска съумя да реализира до момента.

Нашата Победа е все по-близо всеки ден.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5052Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед5316Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед15054Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед7041Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12696Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93029Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77227Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76197„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР