Компанията Samsung преди няколко дни получи патент за аналог на

...
Компанията Samsung преди няколко дни получи патент за аналог на
Коментари Харесай

Всички смартфони на Samsung ще получат поддръжката на нова технология

Компанията Samsung преди няколко дни получи патент за аналог на технологията 3D Touch, което с доста огромна възможност значи, че всички нови фирмени телефони на компанията ще получат поддръжката на новата технология, аналогична на технологията на Apple различаване силата на напън върху всяка точка на екрана.



В патента се разказват нови профилирани датчици, които са в положение да разпознават силата на натиска върху всяка точка на екрана. По този метод Samsung ще може да усъвършенства интерфейса на своите устройства и те ще станат по-удобни за потребление. Така да вземем за пример, всички притежатели на смарт телефони на Samsung ще могат да ги извеждат от латентен режим посредством напън с изпитание, както в този момент е осъществено в модела Galaxy S8, само че в който това става единствено на едно само място на екрана.



Новата технология планува вписване силата на напън върху цялата повърхност на екрана. Малко по-силният напън на разнообразни места по екрана ще даде опция за задействане на редица спомагателни функционалности, които могат да изградят един нов, неведнъж по-удобен интерфейс.



Предполага се, че всички нови смарт телефони на Samsung ще получат AMOLED матрици с поддръжката на тази функционалност през втората половина на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР