Компанията отчете рекордно ниво на натрупаните запаси от дрехи на

...
Компанията отчете рекордно ниво на натрупаните запаси от дрехи на
Коментари Харесай

H&M с ниска печалба и през второто тримесечие

Компанията регистрира рекордно равнище на насъбраните ресурси от облекла на стойност 4 милиарда $ в края на първото тримесечие макар възходящите маржове

Още по тематиката
Дрехи на склад

Конкуренцията в търговията с дрехи е яростна, само че не всички компании съумяват да се оправят с бързите промени
1 юни 2018
H&M в България е събрала 578 тона ненужни облекла през 2017 година

Инициативата е част от напъните на веригата да понижи отрицателния отпечатък върху околната среда и да затвори индустриалния цикъл
19 апр 2018
H&M с най-ниска тримесечна облага от 16 години

Приходите на шведската верига в България са нарастнали с 8% през тримесечието
27 мар 2018
H&M се изправя против новата онлайн действителност

Потребителите на компанията понижават поради появяването на онлайн играчи в ритейл бранша
14 фев 2018 Печалбата на шведската компания H&M не се усили и през второто тримесечие на 2018 година Най-голямата комерсиална мрежа за продажби на облекла на дребно в Европа предлага понижения, с цел да понижи насъбраните ресурси от облекла, които не съумя да продаде, написа Bloomberg. Въпреки слабите резултати на компанията от началото на годината в България нейното показване е положително за първото тримесечие. Цялостният отчет за интервала декември - май ще излезе в края на този месец, излиза наяве от уеб страницата на H&M.

Времето е отговорно

Нетните доходи за тримесечието са се нараснали с 1.2% до 51.9 милиарда крони (5.9 милиарда долара), като липсва междинната оценка на анализаторите. Данните на H&M излизат три дни откакто испанската група Inditex (собственик на марката Zara) регистрира по-ниски от предстоящото продажби през първото тримесечие. Необичайно топлото време в Европа през януари, последвано от захлаждането през февруари, принуди шведската компания да понижи цените, с цел да успее да продаде насъбраната стока.

Конкуренция

Магазините трябваше да се борят и с възходящата конкуренция в онлайн извършването на покупки, тъй като клиентите избират да им бъдат доставяни облекла на адрес, които могат да върнат, в случай че не им стават. H&M поставя доста старания, с цел да се оправи с съперниците си, откакто стилните неточности и проблемите с доставките предизвикаха клиентите да трансформират държанието си на пазара. Компанията съобщи, че е почнала онлайн продажби в Индия и ще си партнира с Alibaba посредством платформата Tmall в Китай.

Състояние

H&M регистрира рекордно равнище на насъбраните ресурси от облекла на стойност 4 милиарда $ в края на първото тримесечие макар възходящите маржове. Дружеството заяви, че в края на май месец разполага с 4801 магазина, което е с 6.7% повече от тези преди година. Акциите паднаха с 2.7% в четвъртък, откакто шведският новинарски уебсайт Breakit заяви, че ръководителят Стефан Персон е декларирал, че спекулациите да направи компанията частна са " неоснователни ".

Добро показване в България

За разлика от по-слабото показване на групата в световен мащаб резултатите й в България се усъвършенстват. Приходите от продажби в страната за първото тримесечие възлизат на 160 млн. крони (30 млн. лева.), което е растеж от 8% по отношение на същия интервал на миналата година. Веригата има 20 магазина на територията на страната в 11 града, а също по този начин българските клиенти могат да пазарят и онлайн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР