Компанията обяви по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял

...
Компанията обяви по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял
Коментари Харесай

Thomson Reuters обяви обратно изкупуване на акции за 9 млрд. долара

Компанията разгласи по-рано през тази година, че продава мажоритарен дял (55%) от Financial & Risk (F&R) на Blackstone Group

Още по тематиката
Фондовите пазари доближиха 6-месечен връх
28 авг 2018
Борсата ще отсъди за " лупинга " на Мъск

Изпълнителният шеф на Tesla си навлече нови проблеми, вместо да реши остарели
27 авг 2018
Бизнесът в еврозоната намалява упованията си за напредък поради комерсиалните войни

Предварителните данни за PMI на Еврозоната демонстрират закъснение в бранша на производството
23 авг 2018 Новинарската и осведомителна компания Thomson Reuters разгласи назад изкупуване на акции за 9 милиарда $. Това решение подвигна цената им, а от организацията потвърдиха, че ще приключат продажбата на мажоритарен дял на поделението си за финансов и рисков бизнес на частната капиталова компания Blackstone Group на 1 октомври.

Акциите на Thomson Reuters се покачиха с 3.6% след новината за противоположното изкупуване и надвишиха 58 $. От компанията още веднъж потвърдиха, че от договорката за финансовия си бизнес ще получат към 17 милиарда $ брутни доходи. От получените средства възнамерява да върне 10 милиарда $ на акционерите. С останалата част от приходите компанията ще изплати 4 милиарда $ дълг, ще употребява 2 милиарда за развиването си и с 1 милиарда ще покрие разноските, свързани с транзакцията.

Thomson Reuters съобщи, че Woodbridge ще резервира 64% благосъстоятелност в компанията. Агенцията чака брутната облага за 2018 година да бъде в диапазона сред 1.2 и 1.3 милиарда $. Това е намаляване от постигнатия резултат от 1.6 милиарда през 2017 година и се дължи на плануваните корпоративни разноски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР