Компанията на Уорън Бъфет наскоро продаде $5.5 милиона от акциите

...
Компанията на Уорън Бъфет наскоро продаде $5.5 милиона от акциите
Коментари Харесай

Уорън Бъфет продава голяма част от акциите на HP

Компанията на Уорън Бъфет неотдавна продаде $5.5 милиона от акциите си в HP Inc., намалявайки позицията си, основана едвам предходната година.

Въпреки това Berkshire Hathaway към момента има близо 12% от акциите на производителя на принтери и компютри.

След оповестението на продажбата на акции в заявление до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища акциите на HP означиха спад от близо 2%, като в четвъртък по време на първата комерсиална сесия се продаваха за $27.80.

Инвестиционните решения на Бъфет се наблюдават от близко от доста вложители заради изключителните му триумфи през годините. Все още не е несъмнено дали това неотдавнашно отчуждаване демонстрира просто промяна на позицията или настроенията на Бъфет към акциите са се трансформирали. Милиардерът вложител се въздържа да разяснява сходни покупко-продажби, които е задължен да оповестява заради забележителния дял на Berkshire в компанията.

Миналата пролет случката на Бъфет в HP провокира удивление, защото в предишното той се е колебал не един път дали да влага в софтуерни компании, базирайки се на предизвикването да се разпознават дълготрайни спечелили. През последните години обаче той се отнася по-спокойно към този бранш, което се вижда от забележителния дял на Berkshire в Apple, който е най-голямата единична инвестиция на конгломерата в границите на портфейла му от 350 милиарда $.

Бъфет гледа на Apple по-скоро като на компания за потребителски артикули с извънредно лоялна потребителска база, което я прави бизнес модел, който той схваща.

Инвестицията в HP е част от поредност придобивания на стойност $51 милиарда при започване на миналата година, по време на която Бъфет се възползва от голям брой благоприятни условия на пазара. HP съставлява една от главните вложения, наред със забележителните дялове в Occidental Petroleum и Chevron в по-традиционната промишленост за рандеман на нефт.

Освен вложения в акции, Berkshire Hathaway, със седалище в Омаха, Небраска, има разнороден портфейл от компании. Сред тях са Geico и няколко други известни застрахователи, железопътната компания BNSF, редица огромни комунални услуги, както и разнообразни индустриални предприятия и предприятия за търговия на дребно, включващи известни марки като Helzberg Diamonds, Dairy Queen и See’s Candy.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР