Компанията на Илон Мъск Neuralink, обвинена от зооактивисти от групата

...
Компанията на Илон Мъск Neuralink, обвинена от зооактивисти от групата
Коментари Харесай

Компанията Neuralink на Мъск се оправда за убити маймуни

Компанията на Илон Мъск Neuralink, упрекната от зооактивисти от групата за правата на животните Комитет на лекарите за виновна медицина (PCRM), се оправда за убийството на маймуни по време на проучвания. Текстът с обясненията е оповестен на формалния уебсайт на организацията.

Според представители на изследователския център те не са предизвикали никакви премеждия на опитните животни. На собствен ред бранителите на животните обявиха, че по време на проби в компанията на Мъск са починали 15 маймуни, като единствено осем от тях са били приспани, а останалите са починали в мъка.
Мъск измъчен, че популацията на Земята не е задоволително за колонизацията на Марс
Главният изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск се тормози, че няма да има задоволително хора на Земята, с цел да ги изпрати на Марс. Т...
Прочети повече
„ В Neuralink ние оставаме првърженици на хуманното и етично отношение в работата с животни. Използването на всеки примат е деликатно планувано и премислено, с цел да балансира научните проби с моралните стандарти за потребление на животни “, споделя организацията, провела опитите.

Там също по този начин прибавят, че две от изследваните маймуни били евтаназирани в " планувания завършек на опита ", с цел да се съберат биологични данни. В същото време шест други маймуни били приспани заради хирургични затруднения, щета на чипа или инфекции, свързани с устройството.

През февруари Комитетът на лекарите за виновна медицина подаде тъжба против компанията на Мъск в Министерстото на селското стопанство на Съединени американски щати. Според организацията извършените от Neuralink проучвания опонират на закона за отбрана на животните в Съединени американски щати, защото не са минимизирали болката и страданието на приматите.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР