Компанията Боинг (Boeing) вероятно ще трябва да поеме допълнителен дълг

...
Компанията Боинг (Boeing) вероятно ще трябва да поеме допълнителен дълг
Коментари Харесай

Боинг търси $5 млрд., за да се измъкне от блатото

Компанията " Боинг " (Boeing) евентуално ще би трябвало да поеме спомагателен дълг в размер до 5 милиарда $, с цел да помогне за покриване на разноските, свързани с проблематичния аероплан 737 Max, които могат да доближат 15 милиарда $ през първата половина на актуалната година, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Финансите на огромния американски производител на самолети са лимитирани от насилственото приземяване на 737 MAX след двете смъртоносни произшествия с този модел. Според информацията на " Уолстрийт джърнъл " обаче, " Боинг " към момента не е привършила парите, защото компанията е разполагала с към 20 милиарда $ налични средства към края на септември 2019-а година.

Разходите към наложително заземяване на самолетите 737 MAX са толкоз високи, че ще са нужни повече средства, защото остава незнайно по кое време този модел на " Боинг " ще може още веднъж да полети. През декември " Боинг " реши да каже на своите снабдители да спрат доставките на 737 MAX за един месец, защото през януари компанията приключи краткотрайно производството на този модел.

Анализаторите допускат, че на " Боинг " ще се наложи да емитира дълг за към 5 милиарда $.

През последните 15 месеца " Боинг " е изправен и пред редица претенции за обезщетение от страна на самолетни компании и от фамилиите на 346-те жертви на двете произшествия със самолети 737 MAX, се отбелязва в информацията на " Уолстрийт джърнъл ". С оглед на търсенето на обезщетения се чака разноските на компанията да набъбнат фрапантно при започване на 2020 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР