Компаниите вече са започнали подготовката за един по-свързан свят още

...
Компаниите вече са започнали подготовката за един по-свързан свят още
Коментари Харесай

Мулти-облачни решения и дигиталната среда са топ приоритетите на ИТ лидерите

Компаниите към този момент са почнали подготовката за един по-свързан свят още преди да настъпи динамично изменящата се среда в резултат на COVID-19. Това демонстрират резултатите от едно световно изследване, събрало отговори от близо 2500 участници от 23 страни в Северна и Южна Америка, Европа, Близък изток и Африка (EMEA), както и Азиатско-тихоокеанския район. То е направено от Equinix, световна компания за взаимосвързаност и центрове за данни, и изследва мнението на специалисти, които вземат решения в ИТ сферата, за най-големите софтуерни трендове, оформящи международната стопанска система.

Резултатите разкриват съществуването на забележителна упоритост измежду представителите на бизнеса да се насочат към мулти-облачен метод, макар че използването му към момента е под 20% в международен мащаб. Също по този начин един от всеки двама представители на ИТ бизнеса показва, че като част от общата софтуерна тактика на техните организации, приоритет е изместването на тяхната инфраструктура в цифровата среда (digital edge), където всеобщите консуматори, търговията, а също по този начин и цифровите и бизнес екосистеми се срещат и си взаимодействат в действително време.

Близо три четвърти (71%) споделят, че възнамеряват да реалокират по-голяма част от своите ИТ функционалности в облачна среда. Две трети (66%) от тях възнамеряват да създадат това в околните 12 месеца, макар че близо половината (49%) от респондентите към момента виждат опасности, свързани с използването на облачни решения, като опасност за техния бизнес.

Разглежданите облачни тактики включват разпилян мулти-облачен метод, в който една компания употребява разнообразни снабдители на облачни решения за разнообразни функционалности. Това се откроява като огромна пазарна наклонност и се удостоверява от изследването. Общо 45% от представителите на ИТ сектора споделят, че софтуерната им тактика включва прекосяване към мулти-облачния метод, което ще има доста отражение върху ИТ сферата, защото бизнесът ще продължи да диверсифицира портфолиото си от снабдители на облачни решения. Въпреки че ясно се вижда стратегическа смяна, въвеждането на мулти-облачния метод надалеч не е всеобщо: по-малко от един на всеки пет от всички ръководители на ИТ компании показва, че компанията им работи в мулти-облачна среда към сегашния миг. Работата в среда на хибридни облачни решения, при която фирмите употребяват композиция от един или повече снабдители на обществени облачни решения с частна облачна платформа или ИТ инфраструктура, са по-често срещани. Малко над една трета от участвалите в анкетата в световен мащаб ползват хибридни тактики.

Според Здравко Николов, изпълнителен шеф на "Equinix България ", макар че процесът на цифровизация в България беше към този момент стартират, новите условия постановиха това да се случи с доста по-бързи темпове и в доста сфери. В избрани области - на практика за един уикенд. Анализът на инфраструктурите и внедряването на хибридни мулти-облачни тактики основават предпоставки за бъдещо развиване и за свързване на още повече клиенти, чиновници и сътрудници. "Ще бъде забавно да проследим по какъв начин ще се развива пазарът в бъдеще, поради този нов капацитет и вероятно разширено търсене на цифрови услуги. Equinix, несъмнено, дава отговор на него ", споделя специалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР