Компаниите Meltio и Phillips Corp. са инсталирали 3D система за

...
Компаниите Meltio и Phillips Corp. са инсталирали 3D система за
Коментари Харесай

САЩ за първи път поставиха 3D принтер за печатане на резервни части на голям дестантен кораб

Компаниите Meltio и Phillips Corp. са конфигурирали 3D система за щемпел на метал на транспортен съд на американския флот за произвеждане на аварийни елементи и ремонт на борда, оповестява Additive Report .

Отбелязва се, че системата се назовава Phillips Additive Hybrid и е конфигурирана на десантния транспортен съд USS Bataan. В сърцето на системата е лазерна глава Meltio за отсрочване на метали и Haas TM-1 CNC рутер.

Системата отпечатва елементи от неръждаема стомана 316L, материалът, който господства в корабните системи на Военноморски сили на Съединени американски щати. С помощта на 3D щемпел моряците ще могат да вършат елементи за развалени системи още по време на пътуването.

Това ще понижи запасите от аварийни елементи на борда и ще понижи вероятността от нужда от влизане в пристанището за ремонт. В допълнение, моряците ще могат независимо да ремонтират комплицирани и остарели системи, за които е прекомерно скъпо да поръчват истински елементи.

Bataan е огромен десантен транспортен съд от клас Wasp с водоизместимост над 40 000 тона. Влиза на въоръжение във Военноморски сили на Съединени американски щати през 1997 година Може да носи три десантни кораба на въздушна възглавница, 12 десантни кораба и повече от 20 самолета, в това число изтребители F-35B Lightning II, щурмови самолети AV-8B Harrier II, конвертоплани MV-22B Osprey и ударни хеликоптери.

По-рано беше обявено, че 3D принтирането ще бъде употребявано при производството на части за английската военна техника.

Според информацията на изданието, технологията за произвеждане на стоманени елементи посредством прибавяне на пластове (Additive Layer Manufacturing, ALM) е почнала да се употребява от английската компания Babcock International, която се занимава с ремонт и поддръжка на забележителна част от оборудването, употребявано от сухопътни сили на Обединеното кралство.

Очаква се, че този метод в последна сметка ще реши казуса с неналичието на редки елементи, ще понижи зависимостта от дългите вериги на доставки и ще разреши да не се основават огромни ресурси от аварийни елементи в складовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР