Компании, свързани с изграждането на газопроводите Северен поток 2 и

...
Компании, свързани с изграждането на газопроводите Северен поток 2 и
Коментари Харесай

САЩ ще санкционират компании заради "Турски поток" и "Северен поток 2"

Компании, свързани с построяването на газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток ", рискуват да попаднат в санкционен лист на Съединените щати.

Това са дребна част от ограниченията, препоръчани в признатия през вчерашния ден от сената на Съединени американски щати проектобюджет на Пентагона. Законопроектът с разноските за защита, който следва да бъде подписан от президента Доналд Тръмп, планува също по този начин основаване на желаните от президента галактически сили, първият нов тип въоръжени сили в страната от над 60 години.

Мерките против " Северен поток 2 " и " Турски поток ", добавени при разискването в Камарата на представителите, имат за цел да блокира последните строителни действия на газопроводите. На доктрина те трябваше да са подготвени тази година. Съединени американски щати имат вяра, че тази инфраструктура - с която Москва пробва да заобиколи Украйна - ще усили зависимостта на европейците от съветски газ.

" Твърде късно "?

Санкциите против " Северен поток 2 " включват заледяване на активи или отменяне на американски визи за компании и техни представители, предоставящи услуги като полагане на тръби (и даване на съдове за процеса). " Дойче веле " отбелязва, че формулировката дава опция да бъдат глобени и държавни управления.

Сред анализатори обаче няма единогласие дали такава стъпка ще блокира дефинитивно плана, забавил се с месеци. Вчера немският " Билд " писа, като се базира на поверителен документ на управляващите в Берлин, че упованието е Тръмп да подпише не по-късно от 20 декември и текстът да блокира полагането на тръбите в датската икономическа зона (именно Дания блокираше изграждането).

" Блумбърг " обаче заяви, че в Вашингтон осъзнава " закъснението " си, а газопроводът ще бъде издигнат, преди глобите да влязат в действие. Според източник на организацията, осведомен със глобите, това е и повода Съединени американски щати да изберат този път различен метод и да основават трудности пред другите съветски енергийни планове - " рядка отстъпка " от целите на Тръмп, декларирал, че се бори против " Северен поток 2 ".

Днес Кремъл разяснява глобите. Прессекретарят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че " Северен поток 2 " ще бъде приключен даже на участници в плана да бъдат наложени наказания. Германският канцлер Ангела Меркел, упреквана от Тръмп, че е разрешила Германия да е " прекомерно подвластна " от Русия, повтори доскоро, че е срещу глобите. Външният министър Хайко Маас неколкократно е призовавал Съединени американски щати да не се месят в европейската енергийна политика.

Мерки против Турция

Предвидени са и законови разпореждания, наказващи страни като Турция (заради покупката на съветските комплекси С-400) или даващи опция за наказания против Русия, Иран и сили на сирийския президент Башар ал Асад (заради военни закононарушения в Сирия).

Забранено е предаването на изтребителите F-35 на Турция (страната е както клиент, по този начин и производител в програмата за бойните самолети от пето поколение) е неразрешено. Уточнява се, че с тези зенитно-ракетни комплекси Анкара попада под действието на закона " За противодействието на съветското въздействие в Европа и Евразия ". Формулировката разгневи Анкара, чието външно минисктерство я окачестви като " пренебрежение към суверенните решения на Турция ".

Друго решение е свалянето на оръжейно ембарго, наложено на управляващите в Република Кипър.

Бюджетът, признат с болшинство (86 " за " и 8 " срещу " ), възлиза на 738 милиарда $ и е един от най-големите в историята на страната. В тази сума влизат и 30 млн. $, с които се да подкрепи Пентагонът за покупката на изтребителите, в началото взети от Турция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР