Компании с над 100 служители да превеждат заплатите само по

...
Компании с над 100 служители да превеждат заплатите само по
Коментари Харесай

Заплатите в големите компании, само с банков превод

Компании с над 100 чиновници да превеждат заплатите единствено по банков път. Това реши Народното събрание след прегласувания в зала. Текстът в началото бе отритнат от бюджетната комисия, съобщи 24 часа.

Предложението мина с гласовете наПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Към текста на вносителя бе направена редакция, която задължи работодателите да вършат превод или да внасят парите в платежна сметка в посочена от служащия банка.

Предложението на финансовото министерство предвиждаше мярката да важи за предприятия с над 50 служащи, само че след полемиките прагът бе повишен на 100. Изключение ще имат за работодатели, които наемат хора посредством контракти за краткотрайна сезонна селскостопанска работа.

Дивидент също наложително ще се изплаща по банка, когато е над 1000 лв.. Първоначалното предложение на финансовото министерство бе този предел да е 500 лева

Основните рецензии от опозицията бяха, че то ощетява хората и е в полза на банките, които образуват облагата си от банкови такси. Имаше и опасения, че в някои обитаеми места няма задоволително банкомати.

Финансовият министър Асен Василев заяви, че са извършени диалози с Борика в пощенските клонове да има терминали, където пари да се теглят без такса. Предстои със законова смяна банките да бъдат задължени да не удържат такси при разкриване на сметка за заплата, както и тегленето ѝ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР