Компании от Китай, а защо не и от Русия, може

...
Компании от Китай, а защо не и от Русия, може
Коментари Харесай

Как напускането на Русия от западни компании може да е изгодно за Китай

Компании от Китай, а за какво не и от Русия, може да имат полза след отдръпването от Руската федерация на доста западни компании, съчетано и със затварянето на пазарите на редица западни страни за съветския бизнес.Тази позиция е изразил заместник-директорът на Института по стопанска система и бизнес администрация към Педагогическия университет на Централен Китай (град Ухан), Чжоу Уейди, написа ТАСС.

" Що се отнася до западните марки и актуалната обстановка в Русия, китайските компании може да продължат да влагат в съветската стопанска система след отдръпването на доста западни компании и техните марки ", споделя той, разяснявайки вероятностите за поощряване на икономическото съдействие сред двете страни във все по-усложнената интернационална (икономическа) среда. По думите на Чжоу Уейди, " за китайските компании експортьори на артикули, както и за тези, които влагат в Русия, това сигурно е доста добра опция. "
 Китай и Русия са близки (икономически) повече от всеки път - и това е проблем за Съединени американски щати
Китай и Русия са близки (икономически) повече от всеки път - и това е проблем за Съединени американски щати

Китай не се е отказал от Запада, само че залага на Русия

Експертът прецизира, че самият развой на " запълване на нишите ", които се образуваха след отдръпването на западните компании от съветския пазар, " подхожда на задачите на китайско-руското стратегическо съдействие ".

" Това е от изгода както за Китай, по този начин и за Русия ", акцентира Чжоу Уейди. Според него, при по този начин стеклите се условия, " западните порти се затвориха ", в това число за енергоносителите от Руската федерация. Но в същото време Русия би трябвало да усили своя пазарен дял, посредством нарастване на доставките на артикули за други страни ".

Относно опциите за привличане на съветски капитали в китайски компании и марки, заместник-директорът на Института по стопанска система и бизнес администрация отбелязва, че това е " избор на Русия и популацията на страната ". " Що се отнася до дълготрайните вероятности, аз се надявам, че въпреки всичко ще има приток на вложения в Русия освен от Китай, само че и от допустимо най-вече други страни, в това число западни ", прибавя китайският икономист.
 Санкциите по отношение на Русия ще отстранен световното предимство на Съединени американски щати, съгласно американски анализатор
Санкциите по отношение на Русия ще отстранен световното предимство на Съединени американски щати, съгласно американски анализатор

Каква е главната последица за света от наложените наказания

Той също по този начин отбелязва, че качеството на продуктите, създадени в Китай, се е подобрило доста през последните години, което ще разреши да се удовлетворят условията на съветските консуматори. " Руснаците ще могат да намерят от Китай по-добри артикули и марки с най-хубаво качество или пък артикули с задоволително качество и атрактивни цени ", отбелязва Чжоу Уейди.

ТАСС напомня, че в края на предходната година комерсиалният представител на Русия в Китай Алексей Дахновски е декларирал, че замяната на вноса на артикули от " вражески " страни с доставки от Китай има " много съществени вероятности ".Той тогава припомня, че продуктите на доста китайски браншове са търсени в целия свят.

А преди дни съветският дипломат в Пекин Игор Моргулов е обърнал внимание на положителните вероятности за увеличение на износа от Китай за Русия, отбелязвайки растежа на доставките на машиностроителни артикули и редица артикули с висока добавена стойност. По думите му, " това са и компютри, и мобилни телефони, и коли ".
 В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “
В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “

Русия има " забележителен растеж при производството на военна техника ", написа в собствен стопански преглед френско бизнес издание
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР