Комитетът на Съвета за сигурност на ООН по санкциите срещу

...
Комитетът на Съвета за сигурност на ООН по санкциите срещу
Коментари Харесай

Си Би Ес: Пхенян заобикаля санкциите

Комитетът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по глобите против КНДР е изготвил непубличен отчет за това по какъв начин Пхенян заобикаля интернационалните наказания, наложени му за развиването на ракетни и нуклеарни стратегии. Това заяви във вторник телевизия Си Би Ес. Медията се базира на плана за документа от 67 страници.

Твърди се, че КНДР употребява от ден на ден и повече модерни технологии, с цел да заобиколи глобите и в това време продължава да печели пари от продажбата на оръжие за Сирия. Съобщава се, че проекто - отчетът е направен в края на януари, а обществената версия може да бъде публикувана при започване на март, откакто американският президент Доналд Тръмп се върне от Виетнам, където ще се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен - ун на 27-28 февруари.

В отчета по-специално се показва, че в края на предходната година " Сирия е един от най-печелившите пазари за оръжие " за Северна Корея. Що се отнася до потреблението на модерни технологии от Пхенян за отбягване на глобите, в този случай става дума за хакерски атаки. " Кибератаките, включващи криптовалута, обезпечават на Северна Корея повече способи за отбягване на глобите ", се споделя в отчета.

По отношение на КНДР сега работи най-тежък режим на наказания, в това число финансови наказания, оръжейно ембарго, възбрана за доставка на ракетно гориво, съоръжение и материали с двойна приложимост, както и експорт на въглища, желязо, олово, морски храни и други артикули от страната. Последните наказания бяха затегнати на 22 декември.

Втората среща сред водача на КНДР и президента на Съединени американски щати би трябвало да се организира 27-28 февруари в Ханой. И двамата водачи към този момент дойдоха във виетнамската столица. Ръководителят на КНДР избра хотела " Мелиа Ханой ", а президентът на Съединени американски щати отседна в " Мариот ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР