Комитет на Съвета за сигурност на ООН одобри вчера пътуването

...
Комитет на Съвета за сигурност на ООН одобри вчера пътуването
Коментари Харесай

ООН одобри пътуването на делегацията от Северна Корея за срещата с Тръмп

Комитет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации утвърди през вчерашния ден пътуването на севернокорейската делегация до Сингапур за срещата на върха сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп, планувана за 12 юни в Сингапур, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В писмо от 16 май до Комитета на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по глобите против Северна Корея, Сингапур помоли да бъдат вдигнати глобите за всички членове на севернокорейската делегация. В писмото не се показват кои публични представители на Пхенян ще пътуват за Сингапур, отбелязва Ройтерс. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е наложил на 80 севернокорейци наказания, включващи възбрана за пътешестване зад граница и заледяване на активите, напомня организацията.

В писмото си сингапурското държавно управление окачествява срещата на върха като " опция за реализиране на задачата за спокойно споразумяване на нуклеарния проблем на КНДР и определяне на мир и непоклатимост на Корейския полуостров ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР