Комисията за защита на потребителите е проверила около 260 физически

...
Комисията за защита на потребителите е проверила около 260 физически
Коментари Харесай

КЗП: Кампанията Черен петък тази година започна по-рано, но като цяло протича коректно

Комисията за отбрана на потребителите е проверила към 260 физически магазина в страната и е направила над 100 инспекции в онлайн пространството по отношение на Черния петък, заяви ръководителят Димитър Маргаритов в рубриката „ Чети етикета “ по bTV. Установени са 15 нарушавания, като част от инспекциите към момента не са завършили.

В продължение на близо месец в 15 електронни магазина са проследени цените на 150 от най-търсените съгласно изследвания по време на акцията артикули - облекла, обувки, електроника, парфюми и козметика, битова техника и играчки, с цел да се откри действителни ли ще бъдат пониженията на самия Черен петък.

Димитър Маргаритов и водещата Биляна Гавазова наблюдаваха в ефир дружно със феновете по какъв начин се е движила през интервала 31 октомври – 22 ноември цената на три от тези артикули – преносим компютър, фотоепилатор и мъжки обувки, както и какви са те през днешния ден в действително време.

Мъжките обувки са запазили цената си от самото начало до през вчерашния ден. Днес обаче търговецът е оповестил акция Черен петък, като оповестява, че стоката може да бъде закупена с 30% отстъпка с използването на код BLACK. Димитър Маргаритов разяснява, че комисията ще се наблюдава дали и по какъв начин е допустимо потребителят да се възползва от обявеното понижение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР