Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нестле България“

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Нестле България“
Коментари Харесай

КЗК разреши на „Нестле“ да придобие филиал гръцка компания за добавки

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на „ Нестле България “ АД да придобие дистрибутора на хранителни добавки „ Исо-Плюс БГ “ ЕООД. Това излиза наяве от решение на антимонополния регулатор.

Компанията „ Исо-Плюс БГ “ е учредена през септември 2012 година като филиал на най-успешната гръцка компания в областта на питателните добавки ISO PLUS. Капиталът на добитата компания е в размер на 10 000 лева „ Исо - Плюс БГ “ е дистрибутор на едро на витамини, минерали, билки и хранителни добавки, в това число продуктите с марката Solgar на групата Nestle.
Цели на договорката
Основна цел на концентрацията  е „ Нестле България “ АД да поеме разпространяването на продуктите Solgar в Гърция, Румъния и България, както и да придобие съответните дистрибуторски предприятия от групата ИСОПЛЮС, се споделя в документите, част от решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Според „ Нестле България “ тази договорка ще увеличи успеваемостта на пазара, ще способства за софтуерния и стопански напредък. Но също така компанията счита, че тази договорка ще сътвори по-добри условия за работа и ще увеличи качеството на дистрибуцията в България на продуктите под марката Solgar.

Сделката е част от по-голяма на централно равнище, защото по информация от гръцки медии и тамошното отделение на Nestle е подало през януари аналогично съобщение до регулатора да придобие компанията майка на българското сдружение ISO PLUS, написа Капитал.

„ Нестле България ” е в България от 1994 година и има активност в няколко продуктови категории: кафе, шоколадови артикули, кулинарни артикули, млечни артикули, храни за домашни любимци и други

През 2007 година софийската фабрика бе определена за един от трите центъра за произвеждане на Kit-Kat на континента, а през ноември 2021 година с инвестиция от 19 млн. даде старт на производството на нов шоколадов артикул в София.
„ Нестле България “ започва новото си произвеждане за 19 млн. лева в София
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР