Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли предложението за квоти

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли предложението за квоти
Коментари Харесай

КЗК отхвърли предложението за квоти за българска музика


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли предлагането за квоти за българска музика в радиата и малките екрани у нас с аргумента, че сходно законово обвързване би лимитирало конкуренцията.

Идеята на " Обединените патриоти " беше импортирана през февруари като предложение за промени в Закона за радиото и малкия екран. Според него минимум една трета от дневното музикално наличие в радио- и телевизионния ефир би трябвало да бъде предопределена за българска музика, като от това време се изключват новините, филмите, спортните излъчвания и рекламите.

Друго от предложенията на " Патриотите " предвиждаше половината от българската музика да бъде с текст на български език, а въвеждането на тези квоти да се реализира в интервала сред 6 часа и 22 часа.

Аргументът на " Обединени патриоти " за тези законови промени беше съхраняването на българския език и просвета в изискванията на глобализация.

Комисия за защита на конкуренцията обаче счита, че въвеждането на квоти за българска музика лимитира конкуренцията, тъй като радио и телевизионните оператори няма да могат сами да дефинират музикалното наличие и надлежно концепцията и тактиката си, с която да притеглят по-голяма публика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР