Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига Фантастико за

...
Комисията за защита на конкуренцията глоби търговската верига Фантастико за
Коментари Харесай

Комисията за конкуренция глоби "Фантастико" за игра

Комисията за защита на конкуренцията санкции комерсиалната верига " Фантастико " за игра с награди, извършена през ноември предходната година, в която против покупка от най-малко 25 лева компанията провежда лотария с предметни награди, измежду които смарт телефони, ваучери за извършване на покупки и почивки.

Комисията открила, че информацията за предел за присъединяване не е посочена в брошурата на веригата, а в нея има само препращане към уеб страницата на търговеца Това може да заблуди потребителите, заключава ведомството.

С това се стимулира и глобата за заблуждаваща реклама от 162 256 лева на уредника - " Ван холдинг ". Сумата е 0.1% от чистите доходи на компанията за 2018 година. Решението, по което комисията споделя, че се е самосезирала, предстои на обжалване.

След тъжба на съперника " Лидл България " обаче комисията е проверила акция на " Фантастико " за продажба на два продукта на цената на един, извършена още веднъж през ноември. Сигналът на " Лидл " е стимулиран с това, че " Фантастико " обезпечава безплатно предложение на добавка към продавана стока.

Комисията обаче открива, че тази процедура е необятно употребена и от другите участници в пазара и че става дума за продажба с отстъпка от цената на едни и същи артикули, предлагани за продажба дружно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР