Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КОНПИ внесе иск за 3.6 млн. лв. срещу Георги Вълев от "Килърите"

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ е внесла иск за 3,6 млн. лева против Георги Вълев, се показва в известие, оповестено на уеб страницата на Комисията. Тя е внесла във Великотърновския областен съд стимулирано искане по реда на анулирания Закон за лишаване в интерес на страната на имущество, добито от незаконна активност /ЗОПДИППД/ против Георги Вълев с цена на желае 3 611 170 лева

Предмет на желае са 41 /четиридесет и един/ недвижими парцела, както и суми от продажба на имущество, добито от незаконна активност.

От пресцентъра на Окръжния съд във Велико Търново потвърдиха, че искът е получен, делото е разпределено на арбитър и следва насрочването му, написа Българска телеграфна агенция.

Георги Вълев е приет за отговорен по по този начин нареченото дело "Килърите " за закононарушения, попадащи в обсега на ЗОПДИППД (отм.), а точно че в интервала 2000 - 2009 година във Велико Търново без надлежно позволение е направил банкови покупко-продажби и е получил обилни непозволени приходи, се показва в известието на комисията.

Комисията е внесла искове за лишаване на имущество, добито от незаконна активност против още две лица от групата на така наречен "Килъри ". От Петър Стоянов се претендира имущество на стойност 361 881 лева, а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР