Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПОНПИ не откри конфликт на интереси при Горанов заради апартамента от кръстника

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не откри спор на ползи във връзка с финансовия министър Владислав Горанов и жилището му в столичния квартал " Изток ", съобщи БГНЕС.
Производството в КПКОНПИ беше формирано въз основа на докладна бележка на шефа на дирекция " Противодействие на корупцията “ на комисията и към него са приобщени медийни изявления за възможен спор на ползи във връзка с Владислав Горанов, както и експлицитен сигнал, че министърът е употребил първокласна вила на дамата на Сариев в Ярема.
Според заключенията, Горанов плащал всички сметки на жилището и не се водел обвързвано лице с кръстника си Иван Сариев " по смисъла на закона " и компании на Сариев не били печелили публични поръчки. А по отношение на Ярема не са открити данни Горанов да е правил нещо неправилно.
Уточнението, че КПКОНПИ не открива нищо притеснително занапред ще повлияе и на работата на прокуратурата, защото представителят на държавното обвиняване Румяна Арнаудова сподели доскоро повече от две седмици, че дейностите на прокуратурата зависят от резултатите на инспекцията на КПКОНПИ.
От ноември предходната година против Горанов тече инспекция поради първокласния апартамент на предприемача Иван Сариев, в който от години живее със фамилията си гратис. Комплексът е строен от компания на братя Домусчиеви. Досега Арнаудова не е обяснила какво е общото сред прокурорската инспекция и производството за спор на ползи в КПКОНПИ, още повече че държавното обвиняване разпореди съответни дейности на антикорупционното звено.
В връзката си с медиите Горанов не видя проблем, че употребява гратис непознато жилище - то било на кръстника му в църквата, който считал за собствен родственик. " Ако имах някакви терзания, нямаше да го заявявам ", призна той, въпреки че законът го задължава да го направи. Според обясненията му фамилията се нанесло в първокласното жилище в комплекса " Есте " на братя Домусчиеви, тъй като се стресирало след земетресението в Перник - тогава живеели на 10-ия етаж. " Жилището е купено от него (Сариев) с капиталова цел, всички сметки за използването на жилището заплащах аз ", изясни Горанов при започване на декември. Бизнесменът и брачната половинка му Снежана имат най-малко десетина компании, които подопечните на Горанов данъчни органи би трябвало да управляват. На въпрос на " Сега " от Национална агенция за приходите дадоха отговор, че от 2012 година насам са правили десетки инспекции и проверки на бизнеса на Сариеви, само че не могат да кажат какви са резултатите от тях поради данъчната загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР