Комисията за приемане на предложения за ректор на Националната художествена

...
Комисията за приемане на предложения за ректор на Националната художествена
Коментари Харесай

Четирима кандидати за ректор на Художествената академия

Комисията за приемане на оферти за ректор на Националната художествена академия прегледа постъпилите четири кандидатури, оповестиха от висшето учебно заведение.

Проф. Божидар Бончев е препоръчан от проф. Вихрони Попнеделев, доцент доктор Бойка Доневска е препоръчана от катедрата " Индустриален дизайн ", проф. Велислав Минеков е предложение от Общото заседание на Факултета за приложни изкуства, а проф. Георги Янков е препоръчан от катедрата " Плакат и образна връзка ", от катедрата " Графика ", от катедрата " Книга, илюстрация, печатна графика ", от катедрата " Психология на изкуството, художествено обучение и общообразователни дисциплини " и от катедрата " Живопис ".

Комисията е установила, че кандидатурите дават отговор на законовите условия и позволява до избор за ректор на НХА - проф. Божидар Бончев, доцент доктор Бойка Доневска, проф. Велислав Минеков и проф. Георги Янков.

До избора на нов ректор се стигна, откакто предходната седмица проф. Николай Драчев подаде оставка. Причината бе, че над 200 преподаватели и чиновници в Националната художествена академия останаха без заплати през ноември и декември. Ректорът твърдеше, че повода е в дребния бюджет на образователното заведение и многото разноски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР