Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с

...
Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с
Коментари Харесай

Общо 49 са одобрените заявления за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в община Плевен през 2022 г.

Комисията за финансово подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен е одобрила 49 от подадените през 2022 година общо 56 заявки на кандидатстващи. Документите са прегледани в седем съвещания. Постановените отводи са на заявители, които не дават отговор на критериите, заложени в Правилата за подкрепяне, признати от Общинския съвет.

Средствата за финансово подкрепяне на двойки, фамилии и лица с репродуктивни проблеми в общината се възнамеряват годишно с общинския бюджет. Те са в размер до 500 лева на заявител и се дават за осъществяване на нужните проучвания, предшестващи инвитро процедурите. Заявителите подават съответните документи в Центъра за административно обслужване на жители в Плевен, който се намира на адрес: пл. „ Възраждане “ №4.

Всички постъпили заявки се преглеждат от комисията, одобрена още веднъж с решение на Общински съвет - Плевен. В сегашния мандат нейният състав включва 7 общински съветници - членове на ПК по „ Здравеопазване и обществена политика " /доц. доктор Евгения Бързашка, доктор Йордан Георгиев, Васил Петков, Венцислав Крамолински, Георги Славов, Димитър Карамфилов и Юлиян Йовков/, 3 представители на общинска администрация /д-р Елза Пачева - шеф отдел „ Здравеопазване и обществени действия ", Евгени Генов - шеф дирекция „ ФСД ", Драгомир Стойчев - юрист/ и акушер-гинеколог. Председател на комисията е доцент доктор Евгения Бързашка.

Кандидатите за финансово подкрепяне би трябвало да дават отговор на няколко критерия:

- Да са български жители с непрекъснат и сегашен адрес на територията на община Плевен и за интервал не по-малко от една година от датата на кандидатстване;

- Да нямат родствена връзка по права линия и до четвърта степен по съребрена линия;

- Да не са сложени под запрещение;

- Наличие на репродуктивен проблем.

Въз основа на решението на комисията, кметът на Община Плевен, в 7-дневен период от приемането на протокола от съвещанието, издава уверение за финансово подкрепяне на заявителя. Той от своя срана показва издаденото уверение в посочено в него лечебно заведение. Правото за финансово подкрепяне се погасява, в случай че след приключване на едномесечен период от издаване на удостоверението, същото не е потърсено и заявителят може да кандидатства още веднъж за финансиране по реда на признатите правила.

Справка за утвърдените заявки по години за сегашния мандат:

2019 година - 61 утвърдени заявления;

2020 година - 72 утвърдени заявления;

2021 година - 56 утвърдени заявления;

2022 година - 49 утвърдени заявки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР