Комисията за финансов надзор работи върху наредба и методика за

...
Комисията за финансов надзор работи върху наредба и методика за
Коментари Харесай

Подготвят промени в застраховката „Гражданска отговорност“

Комисията за финансов контрол работи върху разпоредба и методика за установяване на размера на компенсациите за имуществени неимуществени вреди във връзка със наложителната застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите “, заяви Нова телевизия.
Наредбата за системата бонус-малус, която ще бъде обвързвана с спомагателни ИТ решения, също се чака да бъде финализирана, съобщи Владимир Савов, заместник-председател на Комисията за финансов контрол (КФН), управляващ ръководство “Застрахователен надзор”.
“През последните 18 месеца станахме очевидци на напъните на застрахователния бранш да ускори дигитализацията и даде отдалечени услуги в посока повишаване на онлайн продажбите, разпродажба на вреди и нови артикули.

Как да изберем какво да застраховаме?
Благодарение на това секторът съумя да премине през рецесията. Като регулатор, следим за отбраната на потребителите на небанкови финансови услуги и финансовата непоклатимост на застрахователи, въпреки това желаеме да насърчим развиването на бизнеса и технологиите, оставаме възприемчиви и отворени за разговор с бизнеса и софтуерните доставчици”, разяснява още Савов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР