Комисията за финансов надзор предоставя данни на прокуратурата от проверката

...
Комисията за финансов надзор предоставя данни на прокуратурата от проверката
Коментари Харесай

КФН прехвърли на прокуратурата случая с Исторически парк

Комисията за финансов контрол дава данни на прокуратурата от инспекцията на " Исторически парк ".

След направена инспекция, комисията показва подозрение, че акционерите в сдружението може да са били заблудени.

Проверката на КФН е открила, че прехвърлянето на наличните акции на " Исторически парк " се реализира сред частноправни субекти.

Комисията за финансов контрол няма пълномощия във връзка с тях, защото тя има пълномощия само при обществено предложение на безналични скъпи бумаги.

Според мнението на КФН, има възможност на лицата, придобили от акциите на сдружението, да се дава заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в сдружението за реализация на самия план " Исторически парк ", а не по сметка на акционерите - прехвърлители.

По думите на ръководителя на КФН Бойко Атанасов, с цел да се откри или отхвърли това съмнение, казусът е трансфериран към прокуратурата.

Основните цели на КФН са да обезпечава отбрана на вложителите в скъпи бумаги, в това число посредством основаване на условия за повишение на тяхната осведоменост за финансовия пазар.

" Исторически парк ", който се намира край с. Неофит Рилски, Варненско, отвори порти на 15 юли т.г. и ден по-късно затвори за ремонтни действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР