Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проекта за първично публично

...
Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проекта за първично публично
Коментари Харесай

Единственият производител на български биоетанол излиза на борсата

Комисията за финансов контрол (КФН) утвърди плана за първично обществено предложение на акции на " Алмагест " АД. Компанията ще предложи 250 000 привилегировани акции с номинална и емисионна стойност 80 лв. всяка. КФН утвърди и допускането до търговия на контролиран пазар на емисия от 441 866 акции с номинална стойност 80 лв. всяка.

" Алмагест " е единственият български производител на биоетанол - обезводнен етилов алкохол, който може да бъде употребен като сурогат на бензиновото гориво в моторите с вътрешно горене.

Компанията създава и етанол за хранително-вкусовата индустрия, както и безпристрастен обезводнен етанол за фармацевтичната, козметичната и сходни промишлености.

Производственият потенциал на предприятието е 30 000 000 литра eтанол и 24 000 тона DDGS (високо протеинов фуражен гранулат). Годишно заводът преработва 80 000 тона зърнени култури (предимно пшеница и царевица).

" Алмагест " е акционерно сдружение, записано през 2007 година През 2009 година компанията вкара в употреба цех за произвеждане на етанол от зърнени култури, който се намира на 35км. югоизточно от София в община Ихтиман.

В предприятието работят 160 души.

През 2017 година чистата загуба е 3,1 милиона лв., а през миналата - 4,7 милиона лв.. Приходите са 48,3 милиона лв., по отношение на 54,5 милиона лв. за миналата година. Проспектът към момента е не е оповестен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР