Комисията за енергийно и водно регулиране определи нови цени натока

...
Комисията за енергийно и водно регулиране определи нови цени натока
Коментари Харесай

Токът за абонатите във Варна поскъпва с над 5 %

Комисията за енергийно и водно контролиране дефинира нови цени натока от 1 юли. Електроенергията за бита нараства приблизително с 4,3%. Най-голямо е нарастването за клиентите на „ Енерго Про ” в Североизточна България - 5,43 на 100. За клиентите на „ Електрохолд “в Западна България цените се усилват приблизително с 4,24%, а за тези на „ ЕВН ” в Южна България - с 3,63 на 100.

„ Първоначалните планове на КЕВР предвиждаха нарастване в размер на 3,63%, само че това беше преразгледано след заповед на служебния енергиен министър, с която бяха изменени квотите за контролирания пазар на държавните производители на електрическа енергия. В енергийния микс за битовите консуматори бяха включени 2 200 000 MWh електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", за сдружението да не изпадне в финансови усложнения ", обясниха от КЕВР.

Запазва се съотношението сред дневната и нощна цена, като дневната остава двойно по-висока. По-ниската цена ще важи за времето от 22.00 ч. и 6.00 ч. през зимата и от 23.00 ч. до 7.00 ч. през лятото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР