Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе обществено

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе обществено
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда нови цени на тока, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще организира публично разискване на план на решение за одобряване на цени на топлинна сила и установяване на цени и награди за електрическа сила, създадена по високоефективен смесен метод от централи с комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, при използване на метода на ценово контролиране „ норма на възвръщаемост на капитала “.

Заседанието ще се състои през днешния ден в постройката на КЕВР от 10,00 ч, съгласно проектопрограмата на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Средно с 0,05 % повишаване на парното и топлата вода за клиентите на „ Топлофикация София “ се планува в отчета на КЕВР.

Средното покачване на цените в Пловдив на „ ЕВН България Топлофикация “ ще е с 0,14 %. За „ Топлофикация Плевен “ междинното нарастване на цената на топлинната сила ще е 0,07 на 100, за „ Топлофикация Бургас “ – с 0,28 %, за „ Веолия Енерджи Варна “ – 0,35 на 100, за „ Топлофикация Враца “ – 0,05 %, за „ Топлофикация ВТ “ – 0,11 на 100. Най-голямото повишаване на топлинната сила – приблизително с 11,45 на 100, е планувано за клиентите на АЕЦ „ Козлодуй “. Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска приблизително с 0,66 % за клиентите на „ Топлофикация Перник “.

Обществено разискване на план на решение за одобряване на цени в бранш „ Електроенергетика “, считано от 1 юли, ще се организира през днешния ден от 11,00 ч в постройката на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), излиза наяве от проектопрограмата на регулатора.

Средно с 3,63 % да се покачат цените на електрическата сила за битовите клиенти за новия регулаторен интервал, планува отчет на КЕВР.

В него е записано, че цената за клиентите на „ Електрохолд Продажби “ ще се увеличи приблизително с 3,44 %, съобщи Българска телеграфна агенция. Поскъпването за битовите консуматори на „ ЕВН България Електроснабдяване “ ще бъде приблизително с 3,41 на 100, а за тези на „ ЕНЕРГО-ПРО Продажби “ – приблизително с 4,24 %.

Окончателното решение за цените на тока за бита от 1 юли ще бъде взето на закрито съвещание на регулатора на 30 юни.

Етикети: КЕВР
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР