Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и Европейската банка

...
Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и Европейската банка
Коментари Харесай

КЕВР и Европейската банка за възстановяване и развитие подписаха споразумение

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ и Европейската банка за възобновяване и развиване /ЕБВР/ подписаха Споразумение за даване на поддръжка за планове в региона на регулаторната активност, оповестиха от КЕВР. Документът е бил подписан от ръководителя на КЕВР Иван Иванов и шефа на Европейска банка за възстановяване и развитие за България Лариса Манастърли.

Сключеното съглашение е в осъществяване на Меморандума за съгласие сред Правителството на България и Европейска банка за възстановяване и развитие за поддръжка за осъществяване на планове, финансирани посредством Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 2014-2020 година В рамките на Оперативна стратегия " Добро ръководство " енергийният регулатор и Европейска банка за възстановяване и развитие ще осъществят Проект " Развитие на аналитичния потенциал на КЕВР ", с бенефициент КЕВР и Европейска банка за възстановяване и развитие като реализатор, допълниха от енергийния регулатор.

Споразумението планува Европейска банка за възстановяване и развитие да даде на КЕВР консултантска помощ за възстановяване на аналитичния и техническия потенциал на регулатора, както и за регулирането на цените и успеваемостта на електроенергийния пазар на България. Дейностите по плана включват създаването на методики и разбори за регулаторни цели във връзка с мониторинга на пазара, разноските и изгодите от капиталовите планове, финансовите и оперативните разноски на мрежовите предприятия. Предвидено е също да бъде създадена методика за обвързване на контролираните доходи на мрежовите предприятия с индикаторите за успеваемост и качество на услугите.

Планирано е още подкрепяне на аналитичния потенциал на КЕВР във връзка с пълномощията за контролиране на цени в електроенергийния бранш. Съвместният план планува още да се извърши обзор и разбор на националното законодателство, с цел да се изготвят на оферти за нормативни промени за възстановяване на регулаторната рамка на електроенергийния пазар и на регулаторната активност на КЕВР, допълниха от комисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР