Комисията за ЧЕЗ не е прах в очите на хората.

...
Комисията за ЧЕЗ не е прах в очите на хората.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Комисията за ЧЕЗ не е прах в очите на хората

Комисията за ЧЕЗ не е " прахуляк в очите " на хората. Смятам, че това беше едно извънредно положително решение да бъде основана такава анкетна комисия, защото евентуалната продажба на активите на най-голямото електроразпределително дружество провокира огромен публичен интерес. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите й, точно с анкетна комисия може да се получат отговори на доста от въпросите, които се слагат от българското общество. " Това, което беше поискано от изпълнителната власт, от страна на държавното управление, като информация, е предоставено. От Министерството на енергетиката беше поискано мнение във връзка със тактиката за приватизация на ЕРП-ата. Всичко, което е налично в Министерството на енергетиката беше оценено и надлежно информацията беше предоставена”, сподели Петкова пред Българска национална телевизия.

Петкова бе безапелационна, че договорката е сред два частни субекта. " Държавата няма по какъв начин да управлява подобен развой. Съмненията, че държавното управление стои зад договорката изрично се разсеяха”, сподели тя.

" Трудно ми е да кажа, че страната някъде е сбъркала. С последните промени в закона за енергетиката бяха дадени пълномощия на КЕВР, за инспекция във връзка с подобен вид покупко-продажби, съобщи тя. Подобна договорка би трябвало да бъде подписана само и единствено в полза на българските жители. Не мисля, че ползите на българските жители могат да бъдат застрашени по някакъв метод. Институциите са на своето място. Убедена съм, че КЕВР ще отбрани ползите на българските консуматори ", уточни министър Петкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР