Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ

...
Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

САЩ пращат нови частни сателити да шпионират в Украйна

Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати реши да разшири потреблението на частни спътници за разузнаване , в това число и на обстановката в Украйна.

Според Defense News конгресмените са внесли ремонти в проектобюджета за защита за финансовата 2023 година (която ще стартира на 1 октомври). Те оферират Националната разследваща работа да форсира пилотна стратегия за приемане на изображения от спътници благодарение на радар със синтетична инсталация (SAR).
 Шпионски спътник: Северна Корея не се отказала от нуклеарната си стратегия
Шпионски спътник: Северна Корея не се отказала от нуклеарната си стратегия

Снимки разкриват упоритостите на Пхенян

Националната разследваща работа интензивно е употребила данни от спътници на частни американски компании в Украйна - в това число за наблюдаване на хода на военните дейности и за приемане на разследващи данни, които е предавала на съдружниците и на Киев, написа седмичникът.

През януари Националната разследваща работа подписа контракти с пет компании: основаната в Съединени американски щати Airbus, основаните в Калифорния Capella Space и Umbra, основаната във Флорида PredaSAR и американския клон на основаната във Финландия ICEYE.

През април шефът на Националната разследваща работа Крис Скоулс съобщи, че Съединени американски щати следят бойните дейности в Украйна благодарение на две съвременни сателитни системи, които дружно с орбиталните шпионски спътници " разрешават на НАТО и на света да следят напредването на съветските войски в действително време, преди тя да нахлуе ".
 НАТО и Франция хокат
НАТО и Франция хокат " галактическите вандали " след ракетния удар против спътник на Русия

" Космосът е общо богатство, принадлежащо на 7,7 милиарда поданици на нашата планета "

Според Скоулс това е предоставило на американската администрация подробна информация за маневрите на съветската войска, изстрелването на ракети и евентуалните стратегически цели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР