Комисията по външните работи на турския парламент ще обсъди ратифицирането

...
Комисията по външните работи на турския парламент ще обсъди ратифицирането
Коментари Харесай

Турският парламент не дава бърза писта за членството на Швеция в НАТО

Комисията по външните работи на турския парламент ще разиска утвърждението на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО като част от постоянния си дневен ред, защото въпросът не е толкоз незабавен за Анкара, що се касае за някои други страни , сподели ръководителят на комисията и някогашен вицепрезидент на страната Фуат Октай, представен от Ройтерс.

законопроекта за ратификация на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО предишния месец, ход, приветстван от Стокхолм, защото ще разчисти пътя за присъединението му към западния защитителен съюз.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че и че процесът " върви добре ". Но ръководителят на комисията по външни работи на Народното събрание Фуат Октай сподели, че Турция не бърза.

" Членството на Швеция в НАТО е единствено едно от интернационалните съглашения в нашия дневен ред, които чакат ратификация ", сподели Октай на среща на депутати. " Ще го обсъдим, когато му пристигна времето... в границите на нашите лични цели... Това, което е незабавно за другите, не е безусловно незабавно за (нас). "

Законопроектът за участието на Швеция в НАТО би трябвало да бъде утвърден от комисията преди гласоподаване от Народното събрание, след което Ердоган ще го подпише като закон.

Запазилите дълго време своя неутралитет Швеция и Финландия предходната година, с цел да укрепят сигурността си след нахлуването на Русия в Украйна., само че кандидатурата на Швеция беше арестувана от Турция и Унгария.

, че Швеция първо би трябвало да вземе ограничения против поддръжниците на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) и членове на мрежа, която Анкара счита за виновна за опита за прелом през 2016 година Турция третира и двете групи като терористични организации.

през юли.

Кандидатурата на Швеция, като ръководещата партия ФИДЕС съобщи, че няма опасност за сигурността на Швеция и обърна внимание на неоснователните съгласно нея обвинявания, че подкопава демокрацията в Унгария.
 Русия чака Швеция да се причисли към НАТО
Русия чака Швеция да се причисли към НАТО

Москва към този момент е счела този факт във военното си планиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР