Комисията по външни работи на Камарата на общините на британския

...
Комисията по външни работи на Камарата на общините на британския
Коментари Харесай

Лондон: Там, където Западът си отива, идва Вагнер

Комисията по външни работи на Камарата на общините на английския парламент разгласява очаквания 82-страничен отчет за активността на ЧВК " Вагнер ", главно в африканските страни. Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

 

Докладът се основава на открити източници, както и на показанията на " някогашен почитан войник на " Вагнер " (името му не се съобщава; анонимните писмени показания на това лице бяха оповестени на 20 юли).

 

В него се проучва активността на тази конструкция в седем страни: Украйна, Сирия, Централноафриканската република, Судан, Либия, Мозамбик и Мали.

 

Но главният възторг на документа е обвързван с реакцията на английското държавно управление по отношение на него.

 

" През 10-те години от основаването на Мрежата на " Вагнер " държавното управление на Обединеното кралство по този начин и не се снабди с поредна тактика, а напъните за смислена битка с Вагнер отсъстват.

 

Това разреши на мрежата да се разрасне, да популяризира пипалата си дълбоко в Африка и да експлоатира страни, сложени на колене заради спорове и неустойчивост. Там, където Западът напуща, се появява " Вагнер ", който вижда опция в страданието и облага в хаоса ", съобщи ръководителят на комисията консерваторката Алиша Кърнс.

 

Парламентаристите приканват, първо, да се предложат на нестабилните страни лични служби, с цел да не бъдат принудени да разчитат на " Вагнер ", и второ, да се наложат по-строги наказания на тези, които финансират структурата - съгласно тях съществуващите наказания не са задоволителни.

 

Беларус и " Вагнер " организираха военни учения.

 

" Не сме уверени, че " глобите ", наложени от държавното управление против тази група, наистина покриват комплицираната мрежа от структури, които стоят в основата й ", споделя Кърнс.

 

След протеста на Пригожин през юни бъдещето на " Вагнер " остава неразбираемо, само че депутатите означават, че структурата и преди е била способна на гъвкаво преконфигуриране.

 

" В момента, в който мрежата е най-уязвима - и часовникът тиктака - е пристигнало времето да се работи ", акцентира тя.

 

Освен някогашния войник на Вагнер, който в този момент живее на Запад, само че продължава да поддържа връзка със своите съратници, комисията изслуша Михаил Ходорковски и откривателя на Bellingcat Христо Грозев, както и други очевидци.

 

Източник Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР