Комисията по външни работи на Европейския парламент прие с 43

...
Комисията по външни работи на Европейския парламент прие с 43
Коментари Харесай

ЕП подкрепи независимостта на Косово и призова Сърбия към диалог


Комисията по външни работи на Европейския парламент одобри с 43 гласа " за ", 9 " срещу " и 5 " въздържал се " отчет за Косово, в който се удостоверява недвусмислената поддръжка за разговора сред Белград и Прищина, воден с посредничеството на Европейски Съюз, и се акцентира още веднъж смисъла на постигането на всеобхватно, правно обвързващо съглашение за нормализиране на връзките, което е от основно значение за напредъка на двете страни по пътя към Европейски Съюз, а също и за районната непоклатимост и разцвет.

„ Членовете на Екологичен потенциал правят оценка високо повишената политическа непоклатимост в Косово и приветстват присъединението на Косово към Европейски Съюз във връзка с глобите против Русия и мощната взаимност на Прищина с Украйна “, се споделя в отчета, представен от „ Телеграф “.

В отчета евродепутатите акцентират, че независимостта на Косово е " необратима " и приканват страните от Европейски Съюз, които към момента не са признали Косово, да го създадат неотложно.

" Косово непрестанно показва своя ангажимент за придвижване на промените, свързани с Европейски Съюз, и се нарежда като доста благонадежден сътрудник, надълбоко затвърден в европейския и трансатлантическия съюз. За страдание Европейският съюз не съумя да извърши обещанието си да обезпечи безвизово пътешестване на косовските жители. Надявам се, че това ще бъде последният отчет, в който се загатва този неуспех ", съобщи докладчикът на Екологичен потенциал за Косово Виола декор Крамон.

Тя непосредствено прикани Франция и Нидерландия да одобряват решения по отношение на либерализирането на визовия режим за жителите на Косово. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР