Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC прекратява съдебното дело срещу ръководителите на Ripple

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) отдръпна обвиняванията против двама ръководители на Ripple Labs, в правосъдно дело, в което компанията е упрекната в нарушение на американските закони за скъпите бумаги. Това развиване стана ясно от правосъдно дело в Ню Йорк.

SEC отдръпна исковете против основния изпълнителен шеф на Ripple, Брад Гарлингхаус, и съоснователя Крис Ларсен, по отношение на присъединяване им в продажбите на криптовалутата XRP , които арбитър е счел за нерегистрирано предложение на скъпи бумаги. В първичния иск от декември 2020 година SEC твърдеше, че Ripple е набрала нелегално над $1.3 милиарда посредством продажбата на XRP в нерегистрирано предложение на скъпи бумаги.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Анализа Торес в Манхатън даде на Ripple частична победа през юли, като удостовери, че продажбите на XRP на обществени тържища не се квалифицират като нерегистрирани предлагания на скъпи бумаги. Торес също по този начин отхвърли настояването на SEC за обжалване. Въпреки това тя постанови отчасти решение в интерес на SEC, като съобщи, че продажбите на XRP на стойност $728.9 милиона на компанията на опитни купувачи са нарушили закона.

Гарлингхаус и Ларсен, гласовити критици на SEC от самото начало на делото, упрекнаха организацията в политическа стратегия. Те твърдяха, че SEC би трябвало да се концентрира върху залавянето на нарушители на офшорни тържища, а не да се насочва към виновни участници.

Делото на SEC против Гарлингхаус и Ларсен беше планувано за правосъден развой със правосъдни заседатели. Следващата стъпка, както е посочено в документите на SEC, включва показване на причини от двете страни по отношение на подобаващото наказване за Ripple.

Това развиване бележи необичаен крах за SEC в напъните ѝ да контролира промишлеността. Под управлението на ръководителя на SEC Гари Генслер организацията предприе правни дейности против Binance, най-големия крипто продан в света, и Coinbase, най-голямата американска крипто борса.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР